Загроза збільшується, – фахівці про всихання лісів на Волині

1
0
Загроза збільшується, – фахівці про всихання лісів на Волині
На Волині через жуків-короїдів масово всихають сосни. Найбільшої шкоди сосновим лісам шкідники завдають у Камінь-Каширському, Любешівському і Маневицькому районах.

Про це повідомляє Волинська дирекція Національної суспільної ТРК України.

Заходи боротьби, які тут проводять волинські лісівники, уже не дають бажаного результату, каже директор державного спеціалізованого лісозахисного підприємства “Херсонлісозахист” Тетяна Касіч.

"Ми можемо констатувати такий факт, що ураження цим шкідником будуть потужнішим цього року, ніж 2017-го. Вже маємо другу стадію із чотирьох. Загроза збільшується. Заспокоїти даний осередок, на жаль, ми не можемо", – повідомила Тетяна Касіч.

Нагадаємо, еколог організації «Екологія-Право-Людина» Петро Тєстов підозрює, що волинські лісівники у січні цього року провели рубки там, де такі дії є недоцільними. Він не виключає, що за "збереженням лісів від короїда" стоїть банальне бажання заробити на рубках дерев. Із відповідною заявою він звернувся до поліції.
Теги: ліси, короїд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чувак, ти молодець, видно що некорумпований. Ліси з'їли жукі, які сидять у владних кабінетах, набиваючи свої ненаситні жирні пащі. Коли вже в горлі стане, сволочі??!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні