У Луцькраді поки не хочуть вивішувати на свята червоно-чорний прапор. ВІДЕО

2
2
У Луцькраді поки не хочуть вивішувати на свята червоно-чорний прапор. ВІДЕО
У Луцькраді дискутують чи варто вивішувати червоно-чорний прапор УПА на свята.

Шість місцевих рад у Волинській області проголосували "за" те, аби на державні свята вивішувати червоно-чорний прапор поруч з державним. А у Луцьку це питання залишається дискусійним, - йдеться у сюжеті 12 каналу.



На минулій комісії депутати розглянули проект щодо вивішення червоно-чорного стягу на державні свята. За словами ініціатора ідеї, це повинне бути відповіддю на "антибандерівські" закони Польщі. Проте, на комісії рішення не підтримали. Мовляв, подібний проект вже зареєстрований у 2014 році.

"У нас зараз модно стало в міській раді: якщо ти депутат з меншості, по барабану, які ти рішення пропонуєш. Вони не будуть проходити, бо ти не є в більшосі", - зазначає депутат Луцькради Микола Федік.

Думки лучан у цьому питанні різняться не так сильно, як у народних обранців. Майже всі - за цю ідею.

А ось герой України Юрій Шухевич, син головнокомандувача УПА Романа Шухевича, у одному з інтерв'ю сказав, що це питання піднімати зараз не варто. Надто вже воно гостре та недоцільне саме у цей час.

Тож поки що цей проект "завис у повітрі". Депутат міськради каже, що ініціюватиме розгляд цього питання на засіданні наступної комісії вже у березні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І правильно роблять. Навіщо провокувати людей з інших регіонів України? Яким не подобається цей прапор, він же жодного відношення до Національної Символіки України не має.
Відповісти
Ніфіга неправильно. Мусять вивішувати! Нема чого зважати, що комусь щось не сподобається. А те, що в міськраді сидить сциклива жидва, то нам відомо і без їх антиукраїнських рішень
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні