--> «Бідний» Луцькводоканал витратить 1,7 мільйона на сервісний центр | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Бідний» Луцькводоканал витратить 1,7 мільйона на сервісний центр

2
4
«Бідний» Луцькводоканал витратить 1,7 мільйона на сервісний центр
"Луцькводоканал" боргує за електроенергію понад 30 мільйонів гривень. Через невиплату заборгованості без води можуть залишися 70% лучан, а також школи та лікарні. У той же час комунальне підприємство створює власний центр обслуговування клієнтів, лише реконструкція в якому коштуватиме майже 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Про це ідеться у сюжеті "12 каналу".

Знаходитиметься центр на вулиці Соборності, 25. Приміщення на балансі житлово-комунального господарства. Раніше його орендувала "Укрпошта", тепер передали в безоплатну оренду "Луцькводоканалу". Будівля - двоповерхова.

Один мільйон 697 тисяч гривень витратять на його реконструкцію. Тендер уже провели.

Однак тендер обійшовся без торгів. У ньому брала участь лише одна фірма - приватне підприємство "Ефект". Його керівником є Сергій Бохонко, але згідно із декларацією про доходи власником є його відомий луцький будівельник Леонід Стефанович. Він, до слова, також володіє фірмою "Житлобуд-2". У "Луцькводоканалі" самі запропонували взяти участь у конкурсі на будівнитво свого сервісного центру фірмі "Ефект".

Мільйон сімсот тисяч гривень - це майже 60 тисяч доларів. За стільки ж у Луцьку можна придбати будинок площею понад 150 квадратних метрів або дві двокімнатні квартири.

Проект за ще майже 90 тисяч гривень розробила фірма "Аріва груп". До слова, вони теж обійшлись без конкурентів на тендері.

Уже не впершеця компанія виконує роботи на замовлення міськради, раніше розробляла проект реконструкції парку 900-річчя Луцька.

Щоправда, за місяць до того керівник і кінцевий бенефінціар Роман Литвин критикував місцеву владу і те, як вони реконструювали Центральний парк міста.

Але найдивніше у всій цій ситуації не відсутність конкурентів, а самовпевненість будівельників. Завершився тендер 9 лютого, але самі робітники, що ремонтують майбутній сервісний центр, кажуть, що ремонт почали задовго до цього.

Виходить, що "Ефект" розпочав реконструцію ще до укладання договору. Таким чином порушивши правила. У "Луцькводоканалі" ж знизають плечима.

Відповідальна за проведення публічних закупівель додає, що тендер як такий взагалі не відбувався. Це швидше технічна необхідність. Комунальні підприємства на реконструкцію та будівництво проводять так звані реальні тендери, коли заплановано витратити більше 5 мільйонів гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка доля справи про корупцію керівника водоканалу ?..
Відповісти
Це тих 1,7 млн., Які розтратив корчук і м ? І що, посадили його, чи розкинули на споживачів!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні