--> Держава віддала борги «Луцьктеплу» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Держава віддала борги «Луцьктеплу»

0
-2
Держава віддала борги «Луцьктеплу»
Із Держбюджету надійшли кошти за субсидії ДКП "Луцьктеплу".

Днями на рахунки обласної державної адміністрації надійшли кошти із Державного бюджету для погашення заборгованості перед енергопостачальними компаніями за пільгами та субсидіями. Частина цих коштів, а саме 65,73 млн грн із 92,3 млн грн, спрямували на ДКП «Луцьктепло», - повідомляє прес-служба Волинської ОДА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що Рахунки «Луцьктепла» з червня 2017 року були арештовані, борг перед НАК «Нафтогаз України» сягав 70 мільйонів гривень, а держава не повертала кошти за субсидії.

Відтак підприємство не мало коштів, якими могло самостійно розпоряджатись.

Працівники ДКП «Луцьктепло» погрожували припинити теплопостачання в місті через складне фінансове становище на підприємстві, яке виникло у зв’язку з арештом банківських рахунків.

Як зазначила директор ДКП «ЛуцькТепло» Валентина Малютіна, зафіксований борг держави перед підприємством становив 65 млн 73 тис. грн. Гроші частково повернули. Це дало змогу розрахуватися із головними постачальниками: електриками, газовиками та НАК «Нафтогаз України».

Однак, допустили помилку під час складання первинного реєстру. Тому залишок боргу за 2017 рік становить 4 млн 424 тис. грн. Разом із тим, через несинхронність перерахунків комунального підприємства з енергопостачальними компаніями, в січні оплачуються ще грудневі платежі. А це 34 млн 230 тис. грн.

"В січні населення оплачує комунальні послуги за грудень. Натомість вивірену інформацію уточнену по субсидіях департамент соцполітики надає лише на початку лютого. Як результат – у лютому компенсуємо субсидії за грудень і ця сума становить 34 мільйони 230 тисяч гривень, які ми вже подали на компенсацію.

Саме тому нині працюємо з департаментом соціальної політики та Луцькою міською радою і домовилися, що в наступному місяці змінимо цей алгоритм. Тож в березні об’єднаємо січень (вивірений) і лютий (до нарахування). А це власне близько 70 мільйонів гривень", – наголосила Валентина Малютіна.

Окрім того, за словами Валентини Малютіної, відновлено роботу із Європейським банком: вже оголосили два нових тендери та готується третій щодо встановлення індивідуальних теплових пунктів. Зокрема, в якості грантових коштів ДКП «ЛуцькТепло» отримає 3 млн 250 тис. євро.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні