--> «Підприємці можуть вільно продавати алкоголь вночі», - луцький адвокат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Підприємці можуть вільно продавати алкоголь вночі», - луцький адвокат

5
0
«Підприємці можуть вільно продавати алкоголь вночі», - луцький адвокат
Луцький адвокат Артур Мартиросян вважає, що міська рада перевищує свої повноваження, забороняючи торгівлю спиртними напоями після 22:00.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24».

Зазначимо, відповідно до рішення Луцької міської ради від 20.04.2011 № 9/23 «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів» продаж такого спиртних напоїв заборонений з 22:00 до 8:00, у тому числі «з собою» в закладах міста.

До слова, лучанин Павло Мітура зареєстрував петицію, в якій просить скасувати заборону на продаж алкоголю вночі у місті Луцьку.

Зі слів адвоката, підприємець, який хоче торгувати спиртним, мусить отримати і оплатити ліцензії. Ліцензія ж може містити певні обмеження, якщо ж таких немає – підприємець може законно продавати спиртне цілодобово.

«В ліцензіях, які отримують ФОПи, відсутнє таке ліцензійне обмеження, як заборона торгівлі в нічний час. Словом, ліцензія - це договір між державою та підприємцем про те, що займаючись певною діяльністю, підприємець сплачує ліцензійний збір. Заплативши ці кошти, він може вільно займатись продажем алкоголю вночі», - коментує Артур Мартиросян.

Він додає, що в ліцензії немає заборони та обмеження торгівлі спиртним з 22:00 до 8:00.

«Орган місцевого самоврядування, може визначити режим роботи закладу торгівлі, але якщо підприємець має право торгувати у нічний час, то він має право продавати і алкоголь. Саме тому, податкова ніяким чином не реагує на нічну торгівлю алкоголем, і не виставляє підприємцям штрафи за це», - каже адвокат.

Він зазначає, що встановити таке обмеження може лише орган ліцензування. Рішення ж міської чи сільської ради не може забороняти продаж спиртного у певний час.

«Купуючи ліцензію, кожен підприємець розраховує отримати прибутки, тому він враховує скільки часу і коли він може торгувати. Якби в ліцензії були обмеження по часу, то підприємець, можливо, не купував би її та не займався цим видом діяльності. Тому думаю, міська рада перевищує свої повноваження», - зазначив Артур Мартиросян.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А муніципальна варта що працює законно?
Як вони можуть наприклад зносити МАФи у яких є товари і матеріальні цінності без рішення суду? А от якщо і зносити, то це має право робити воконавча служба!!! З відповідним Актом і іншими процесуальними діями! Понастворювали органів, що дублюють функції державних і ще й мільйони з бюджету маста викачують!...
Відповісти
безграмотний адвокат не читав закон про місцеве самоврядування.
Відповісти
http://zib.com.ua/ua/pda/125517.html а от ВСУ не лише "прочитав", а й застосував закон про місцеве самоврядування.
Відповісти
Підприємці можуть продавати вночі алкоголь, в т.ч. і лівий, сурогат...
Відповісти
напевно в людей немає дітей та внуків.треба ще заборонити пиво і енергетики, шмон по всіх підїздах, де торгують алкоголем.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні