--> Працюють багато, а отримують мало: скільки заробляють луцькі вчителі. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Працюють багато, а отримують мало: скільки заробляють луцькі вчителі. ВІДЕО

5
1
Працюють багато, а отримують мало: скільки заробляють луцькі вчителі. ВІДЕО
У Луцьку педагог без категорії, стажу та класного керівництва отримує від 3 тисяч гривень, а середньостатистична заробітна плата вчителя становить 5400 гривень.

Учитель української мови в одній зі шкіл Луцька Наталія Марценюк каже, що роботи у неї немало, а от зарплати – навпаки,- йдеться у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ.

"У мене, як у філолога, дуже багато зошитів для перевірки. Це і щоденні класні, домашні роботи, це і контрольні роботи. Це дійсно забирає дуже багато часу. Крім цього вкінці кожного семестру ми робимо звіти стосовно навчальної діяльності наших учнів", - каже вчителька.

Підтверджує факт низьких зарплат українських вчителів і директор луцької школи №3. Віктор Савчук зазначає, що освітяни не бідують, але й отримувати більше не відмовились б.

"Повірте на слово, вчителі небагато заробляють. Не те, щоб вчителі відчували себе жебраками перед дітьми, але ті показники зарплати, які є, вони не є дуже високими", - каже директор школи.

Хоча, у Міністерстві освіти і науки України обіцяли, що заробітня плата вчителя зросте на 25% з початком 2018-го, та приємні зміни настали не для всіх, зарплата збільшилась або на 10%, або ж лишилась такою самою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в Шацькій ОТГ навіть знімають 10% за престижність, щоб компенсувати ті 10%, що збільшують оклад. Кажуть: бракує грошей. Але ж собі на зарплати виділили в бюджеті 4млн100тис. на 35 чол. Неслабо, правда?!
Відповісти
Вся краіна так живе .А ще репетиторство .На завод там легше
Відповісти
Одне і теж все життя викладають нічого на вчать тільки про гроші думають діти ту школу ненавидять
Відповісти
Тож нам держава дала сьогодні право вчити дітей поза межами школи. Прапор всім нам в руки. Не треба йти до тих ненависних вчителів.
Відповісти
Освіта - довгострокова перспектива. Щоб піднімати зарплати бюджетникам, необхідно, щоб економіка розвивалась. Знизити податки, спростити ведення бізнесу, доступні кредити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні