«З такими травмами не виживають»: як у Луцьку рятували жінку після падіння з 8-го поверху

2
5
«З такими травмами не виживають»: як у Луцьку рятували жінку після падіння з 8-го поверху
Щоб урятувати жінку, яка у червні 2017 року в Луцьку випала з 8-го поверху, медики міської клінічної лікарні вдалися до нового методу фіксації переломів апаратом зовнішньої фіксації.

Про це розповів лікар ортопед-травматолог закладу Микола Пемпко, – ідеться у повідомленні на сторінці лікарні у Фейсбуці.

"У червні минулого року швидка медична допомога привезла жінку, 36 років, яка отримала множинну травму у результаті падіння з висоти 8-го поверху.

Були терміново зроблені необхідні обстеження і проведені життєзберігаючі операції. Це дуже складний випадок, бо з такими травмами мало хто виживає", – зазначає медик.

Як стало відомо, у жінки була закрита черепно-мозкова травма, травма грудної клітки з масивним забоєм легень, множинні переломи ребер зліва і справа, закрита хребетно-спинальна травма, злами поперекових хребців, перелом лопатки, перелом кісток тазу з порушенням тазового кільця, зламковий перелом шийки лівої стегнової кістки, відкриті переломи обох стегон, переломи п'яток у ділянці стопи. У черевній порожнині набиралися кров і повітря.

Лікарі-травматологи протягом місяця перебування пацієнтки у відділенні зробили їй 11 операцій. При цьому застосовували метод фіксації переломів апаратом зовнішньої фіксації.

"Це нова методика, яку почали застосовувати десь приблизно 5 років тому, – каже Микола Пемпко. – Таким способом перелом можна зафіксувати буквально за 10 хвилин спеціальним стержнем через зовнішні розрізи. При цьому зменшується кровотеча, зменшуються болі. Бувають випадки, що хворі починають ходити з цими стержнями. При застосуванні методу смертність від тяжких травм зменшилася вдвічі. Тобто це є один із протишокових заходів, а коли стан стабілізується - стержень виймається".

У дописі ідеться, що зараз жінка проходить реабілітацію. Переломи зростаються, вона вже може стояти, сидіти, трошки ходить. Наразі їй потрібна ще й психологічна реабілітація.

Нагадаємо, на початку червня 2017 року у Луцьку на вулиці Бенделіані жінка випала з 8-го поверху гуртожитку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Микола Миколайович. Хороший врач і просто як людина.
Відповісти
Добре що врятували.але якби була твереза то не вижила. Просто менше треба пити і думати про дітей. яких опозорила.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні