Лучани можуть самостійно обрати сімейного лікаря

1
3
Лучани можуть самостійно обрати сімейного лікаря
Лучани можуть обрати будь-якого терапевта для дорослого, педіатра для дитини або сімейного лікаря для всієї родини незалежно від місця проживання чи реєстрації.

Про це стало відомо у вівторок, 13 лютого, під час оперативної наради Луцької міської ради.

Зокрема, начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук повідомив, що лучани, які мають постійного лікаря, і не налаштовані змінювати його – можуть підписати з ним декларацію. Натомість Національна служба здоров’я України заплатить сімейному лікарю громадянина.

«Якщо лікар, який вів пацієнта до початку приписних компанії , його не влаштовує, є час для того, щоб знайти того медика, кому можна довірити своє здоров’я», - каже Микола Якимчук.

Зі слів начальника управління, як тільки оголосять про початок приписної кампанії, можна буде підписати декларації із сімейним лікарем. Поки лікар не набере 200 пацієнтів, він не може відмовити в підписанні декларації. Микола Якимчук зазначає, що в будь-який момент лучанин зможе розірвати декларацію, аби змінити лікаря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чи не можна було б опублікувати списки лікарів в контексті медичних закладів, де громадяни можуть обрати сімейного лікаря? Розмістити цей список на сайті Управління охорони здоров"я - конкретний крок в напрямку рефрмування медицини.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні