Лучанин міг заробляти 3-4 тисячі доларів на місяць на біткоїнах

2
9
Лучанин міг заробляти 3-4 тисячі доларів на місяць на біткоїнах
Потужностей, які слідчі знайшли у Луцькому національному технічному університеті, достатньо для того, щоб заробляти 3-4 тисячі доларів на місяць.

Про це експерт з криптовалют Дмитро Лопатін розповів «Волинським новинам».

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, у Луцькому національному технічному університеті провела обшуки кіберполіція. Слідчі з’ясували, що один з працівників вишу викрадав персональні дані та продавав їх за біткоїни.

Варто зазначити, що майнінгом називають процес добування криптовалюти (віртуальних грошей). Фактично, потужності вашої системи використовуються для підтримки роботи системи, за що ви отримуєте винагороду – криптовалюту, найдорожчою з яких нині є Bitcoin. Простіше кажучи, майнінг – це вирішення комп’ютером математичної задачі, що потребує серйозних потужностей.

Часто в таких цілях використовують ресурс комп’ютерної відеокарти. Аби забезпечити максимальну потужність, декілька відеокарт об’єднують в одну систему, яку називають «фермою» для майнінгу.



Саме такі «ферми» працівники кіберполіції виявили в ЛНТУ. Там їх встановив працівник вузу, вочевидь, аби зекономити на електроенергії, якої ферма потребує у великій кількості.

З відео, яке опублікувала кіберполіція, видно, що працювало 6 ферм. До кожної з них входило від 4 до 8 відеокарт.

Візуально вони схожі на карти типу GeForce 1060 та 1070 GTX, вартість яких коливається від 15 до 25 тисяч гривень.

Також для кожної ферми, окрім відеокарт, потрібна материнська плата, блок живлення, SSD-накопичувач тощо. Відтак, загальна вартість обладнання (якщо купувати його новим) може становити від 500 до 900 тисяч гривень.

Потужність ферми визначається хешрейтом – це одиниця виміру, за допомогою якої «міряють» скільки це обладнання може виконати операцій. Блогер, експерт з криптовалют і аналітик ринку Дмитро Лопатін каже, що приблизний хешрейт ферми, встановленої в ЛНТУ, за місяць дозволяв отримувати з кожної від 500 до 700 доларів. Враховуючи, що ферм було 6, приблизний заробіток міг становити від 3 до 4,2 тисяч доларів на місяць.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розвели бардак. ніхто ні за що не відповідає
Відповісти
І ректор про це нічого не знав? Може покривав?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні