--> «Все буде гаразд»: лучанам співав Тарас Петриненко | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Все буде гаразд»: лучанам співав Тарас Петриненко

1
-2
«Все буде гаразд»: лучанам співав Тарас Петриненко
У Луцьку виступив український музикант, співак, композитор, поет, народний артист України Тарас Петриненко. Впродовж двох годин він спілкувався з глядачами про культуру, сьогодення, читав прозу та співав пісні.

Концерт «Все буде гаразд» відбувся у Палаці культури Луцька 11 лютого за участю народних артистів України Тараса Петриненка та Тетяни Горобець, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Артист привітався з лучанами та зауважив, що він вже трохи посивів, але наголосив, що душа у нього ще молода.

«Усі пісні, з якими я виступаю, - це моя творчість, за яку я і відповідаю», - зауважив Тарас Петриненко і розпочав концерт із пісні «Зоряний острів».



«Я поїздив по світу, і усюди, де тільки бачив гарних жінок, знав, що це українки. Ви, дорогі наші, - національне надбання країни. Ця пісня лунає для вас», - звернувся до дам у залі музикант.



Опісля композитор зауважив, що він у футболці зі знаком «Пацифік» (символ миру) не просто так, мовляв, він зростав у часи бітлів, хіпі, був волелюбною людиною, такою лишився і досі.

«Згадую часи, коли великі концертні зали збиралися для поезії і люди слухали, бо хотіли ставати кращими. Тоді не було феєрверків, вогнів, але були люди, була й культура. Зараз все по-іншому, сцена опускається до підвального рівня, продюсери кажуть музикантам, що роботи, аби догодити більшості. Але сцена і для того на підвищенні, щоб до неї тягнутися, тому час від часу я вам буду читати свою поезію.



Хтось пише пісні для успіху чи забави, хтось задля грошей, кар’єри і слави, хтось, щоб під них танцювали, дехто - щоб під них пили і жували. А я свої склав не для пустощів, не для жування. Я склав їх для слуху, думання, переживання», - Петриненко анонсував «Зорепадом летять роки».



Чергову пісню «Романс» виконала Тетяна Горобець і присвятила її тим, хто захищає Україну, і тим, хто чекає воїнів вдома.



У кожного своє бачення сьогоднішнього світу, є воно й у мене: «Цей світ великий, але такий безликий. Скотився з дуру примітив гламуру, підняв на троні жлобcтво у законі. Така ось ера – ера бультер’єра».



Тарас Петриненко зауважив, що усі біди в нас через «жлобів», от про них і заспівав.



«Мені інколи кажуть, що, можливо, пора вже на пенсію, щоб уступити місце, тим, хто дихає в спину. Я думаю може й дійсно пора, але ж ніхто й не дихає у спину. Зараз виконаю пісню, яку написав на початку 90-х років, але актуальність її зараз не менша», - розповів Тарас Петриненко.



Насамкінець концерту Тарас Петриненко наголосив, щоб усі пам’ятали, що живемо у нашій країні і в ній потрібно наводити лад.

«Ми вже навчилися виганяти негідних президентів, ще треба навчитися обирати гідних», - каже музикант. Й разом із глядачами виконав пісню «Україна», яка перетворилася на своєрідний неофіційний гімн України.Всі глядачі у залі співали стоячи й довгими аплодисментами дякували за концерт, який проймає до глибини душі, про що говорили сльози на обличчях глядачів.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Петриненка оформлення сцени гарніще ніж у Дана Балана! :)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні