Польща хоче переписати світову історію, – депутат Волиньради про «антибандерівський» закон

1
0
Польща хоче переписати світову історію, – депутат Волиньради про «антибандерівський» закон
Депутат Волинської обласної ради Анатолій Вітів вважає, що Польща своїми діями намагається нав'язати антиукраїнську громадську думку.

Закон про Інститут національної пам'яті, який вже охрестили як "антибандерівський" закон, – це спроба Польщі переписати світову історію. Таку думку висловив Анатолій Вітів 9 лютого під час прямого ефіру ток-шоу "Протилежний погляд LIVE". Про це повідомляє Конкурент.

Зі слів Вітіва, ухвалення "антибандерівського" закону – це спроба Польщі переписати не лише українську, а й світову історію.

Належної реакції на дії Польщі з боку України не було від початку, коли Сейм ухвалював "антиволинську" постанову про визнання геноцидом подій, які відбувались на території Волині в 1940-х роках ("Волинська трагедія", – ред.).

"Поляки розуміли, що можна тиснути далі, і вони випускають фільм "Волинь", який масово транслюють в Польщі, накручуючи ситуацію і формуючи антиукраїнську громадську думку. Й зараз виходить логічне продовження дій польської влади ухвалення закону", – зазначив Анатолій Вітів.

Депутат також додав, що багато перечитав повідомлень у ЗМІ, в яких йдеться про те, що на побутовому рівні ставлення поляків до українців, які там працюють, останнім часом погіршилось.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Кремлі сидить одне х...ло тепер і у Варшаві друге
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні