Лікарі та пацієнти не можуть дістатись поліклініки, бо перевізнику невигідний маршрут. ВІДЕО

4
4
Лікарі та пацієнти не можуть дістатись поліклініки, бо перевізнику невигідний маршрут. ВІДЕО
Лучани не можуть доїхати напряму до 3-ї поліклініки, бо немає автобуса №14. Мовляв, перевізник відмовився, бо невигідно.

Мешканці району ЛПЗ, Львівської обслуговуються у 3-ій поліклініці, проте не можуть доїхати до лікувального закладу без пересадок, – йдеться в сюжеті Волинського телебачення.

ПРОБЛЕМА І ПАЦІЄНТАМ, І ЛІКАРЯМ

Лучанка Раїса Коханюк каже, що буває у поліклініці кілька раз на місяць. Мешкає в районі ЛПЗ тому доїхати до лікарів без пересадки не може.

"Я лікуюся і мені дуже важко їздити, далеко ходити. З пересадкою – із ЛПЗ мушу на Воз’єднання пересідати. От зараз мені їхати з лікарні треба теж іти. Я не можу, мені важко. Ноги в мене дуже хворі", – нарікає жінка.

Незручності через відсутність прямого сполучення – не лише у пацієнтів. Сімейний лікар Тамара Подгурська каже, що витрачає багато часу та коштів, аби їздити туди на виклики.

"Питання стоїть в тому, щоби 14-ка ходила, тому що буде доступніше лікування, доступніша можливість обстежитися і доїхати до сімейного лікаря. Треба, щоб ходила хоч разів 6-7 мінімум ця маршрутка. Вона дуже необхідна для хворих, я вже не кажу про лікарів", – говорить вона.

Ірина Білевич працює у госпіталі для ветеранів війни. Каже, щоб доїхати на роботу йде багато часу та грошей.

"У мене льготна пенсія 1500 гривень. Велика частина витрачається на проїзд. В день по 12 гривень", - нарікає лучанка.

ЗВЕРНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТУ НЕ ДАЮТЬ

Лучанин Андрій Білан демонструє дві сотні підписів зі звернення до міської влади вплинути на ситуацію з автобусами.

"Було зроблене звернення до керівника транспорту та Пустовіта. Ми очікуємо, яка буде відповідь. У той день, коли звернулися, то маршрут на один день пустили. А далі маршрут знову не їздить", – розповідає чоловік.

Натомість керівник Луцького підприємтсва електротранспорту Володимир Пуц каже: маршрут - невигідний.

"Всі перевізники міста Луцька від нього відмовилися. Скільки разів подавалися на конкурси, конкурс не відбувався в зв’язку з відсутністю перевізника. Ну і, як правило, ця робота дісталася нам. Вечірні, пікові рейси, за один оборот – 8-10 людей. Ніякий перевізник, тим більше приватний, не дозволить собі виконувати ці роботи, оскільки ми всі прекрасно знаємо, яка сьогодні ціна на дизпаливо, ціна на запасні частини", – зазначає він.

За словами керівника транспортного відділу Луцькради Віктора Кукішева, конкурс на цьому маршруті оголосять невдовзі.

"ЛПЕ подало письмове звернення на розірвання цього договору, включно з 31 маршрутом, бо вони в одному об’єкті йшли. Разом із тим цей маршрут – 14-й, 31-й і 32-й – виставлені на конкурс, який має відбутися 5 березня. Прийом документів – до 16 лютого. Якщо хтось подасться – буде перевізник. Якщо ні – будемо приймати інші рішення", – наголошує він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віддайте примусово цей маршрут Санрайзу в нагрузку за те що забрав прибуткові маршрути.Це ж один з найбільших перевізників в Луцьку.Хай Голєва трохи для міста попрацює.А то все вершки збирають.2.16.12.17.22.А ще хай водіям почнуть платити з/п насправді а не на бумазі.І куди дивляться контролюючі органи?скоріше всього на конверт.
Відповісти
Такаж ситуація з 31 маршрутом. До лікарні в Боголюби з району Відродження, Рівненської доїхати без пересадки неможливо.
Відповісти
Як з Рівненської до госпіталя доїхати?
Відповісти
3-й маршрут
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні