--> Голова волинського суду заявив, що на нього тисне поліція | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Голова волинського суду заявив, що на нього тисне поліція

1
-1
Голова волинського суду заявив, що на нього тисне поліція
Суддя Волинського окружного адміністративного суду Олександр Лозовський заявив, що поліція втручається в його професійну діяльність.

У середу, 7 лютого, заяву судді розглянула Вища рада правосуддя, - повідомляє Суд-інфо.

Олександр Лозовський розглядав адміністративний позов про правомірність винесення податковим органом податкового повідомлення-рішення, яким підприємству збільшено суму грошових зобов'язань з акцизного податку з реалізації суб'єктами господарської діяльності роздрібної торгівлі підакцизними товарами до Володимир-Волинської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ УКРІНФОРМ у Волинській області.

Суддя зазначає, що у Волинському окружному адміністративному суді склалася усталена судова практика з розгляду даної категорії справ і сформувалася єдина правова позиція щодо правомірності застосування податковими органами норм ПК України при винесенні податкових повідомлень-рішень в аналогічних правовідносинах.

Однак 19 січня в адресу Волинського окружного адміністративного суду надійшов лист Слідчого управління ГУ НП у Волинській області з рішенням слідчого судді Луцького міськрайонного суду про тимчасовий доступ до документів.

У даній постанові зазначено, що 29 листопада 2017 року Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.375 КК України «Винесення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови».

Голова Волинської окружного адміністративного суду Олександр Лозовський вважає дані дії втручанням у професійну діяльність і просить Вищу раду правосуддя вжити заходів щодо забезпечення органами державної влади дотримання принципу незалежності судів і правового захисту від необґрунтованого кримінального переслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Cкладається враження, що розкриття правоохороними органами хабарницьких схем у Волинському окружному адміністративному суді -- голова суду Олександр Лозовський вважає, як втручанням у його професійну діяльність та нібито необгрунтоване його кримінального переслідування. Інтересно, а затримання судді за кермом автомобіля в п'яному стані це тоже втручання в професійну діяльність ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні