Палиця і Товстенюк хочуть «віджати» землю під Старим ринком у Луцьку – Григоренко

10
9
Палиця і Товстенюк хочуть «віджати» землю під Старим ринком у Луцьку – Григоренко
Створення комунального підприємства «Луцькі ринки» цілком може бути початком "загарбання" земельної ділянки під Центральним ринком за наказом Ігоря Палиці та Олександра Товстенюка – вважає експерт “Волинського центру розвитку урядування” Сергій Григоренко.

Про це стало відомо у четвер, 7 лютого, під час обговорення створеного комунального підприємства «Луцькі ринки», організованого експертами організації “Волинський центр розвитку урядування”. Участь у обговоренні взяли представники Волинського центру розвитку урядування, підприємці Центрального ринку, представники Волинської облспоживспілки.

Як відомо, за заявами інціаторів створення КП «Луцькі ринки», це підприємство покликане "впорядкувати роботу ринків, що знаходяться на земельних ділянках комунальної власності; допомогти з ліквідацією стихійної торгівлі; контролювати дотримання санітарно-гігієнічних норм; сприяти збільшенню доходів бюджету міста тощо".

Сергій Григоренко вважає, що створення комунального підприємства «Луцькі ринки» - це прихована довгострокова стратегія заволодіння земельною ділянкою.

Як доказ, він називає той факт, що створення комунального підприємства стало неочікуваним рішенням для деяких представників влади. Сергій Григоренко каже, що ніхто не бачив бізнес-плану, розвитку підприємства. “Жоден представник влади не провів перемовин із підприємцями, для яких «ніби» й створюється це підприємство” – зазначив він.

“Навіть депутати від УКРОПу кажуть, що отримали проект рішення за день до сесії, хоча мали б його отримати за 21 день. Цікаво, що деякі депутати навіть не знали про створення комунального підприємства”, - зазначив представник ЦРУ.

Сергій Григоренко вважає, що така спонтанна заява про створення КП «Луцькі ринки» - підстава вважати, що рішення прийняли не депутати міськради, а «верх УКРОПу» - Ігор Палиця та Олександр Товстенюк.

До того ж, експерт каже, що у влади є свій комерційний інтерес заволодіти ділянкою Старого ринку. До того ж, у земельній кількості більшість депутатів є представниками фракції «УКРОП».

«Є дуже багато скандалів із ділянками, де депутати міськради відмовляють у виділенні ділянок деяким лучанам. Без сумніву, особи наближені до більшості, приховують комерційний інтерес», - додає Сергій Григоренко.

Ще одною підставою вважати, що територія ринку є те, що депутати вперто ігнорують інші, не менш проблемні ринки Луцька.

«Автомобільний ринок, що на вулиці Єршова, вже 3-4 роки не платять оренду в міськраду, але чомусь цю тему ніхто не піднімає. Проблема автомобільного ринку є більш гострою, але ж депутати вчепилися до Старого», - додав представник ЦРУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Залиште в спокої людей,почніть реконструкцію,вкладіть кошти в ринок,мені він треба,і сусіди асі закупаються там.
Відповісти
Ти такий активний перед виборами? Скільки заплатили?
Відповісти
Всі ви однакові. Думаєш набереш балів, хтось тобі повірить, що ти кращий?
Відповісти
А ти не думаєш, що вони тебе відіжмуть
Відповісти
Григоренко, щось тебе забагато в ефірі, що це означає - в и б о р и? Ти прямо як Арсеній Яценюк куля в лоб
Відповісти
Як комусь настільки зайде, що ринок все-таки розгонять, ми таку наведемо порчу, що тут ніхто не заробить. Вже карабас-барабас робили. Людські сльози не пройшли даром
Відповісти
Яка різниця палиця чи Григоренко? Можна подумати Григоренко просто так скиглить...
Відповісти
Купа сміття у центрі міста,вигляд з замку на бараки,ніколи нормально не проїдеш біля того ринку.Він нікому уже давно не треба. Якщо Палиця на цьому місці зробить щось адекватне,то буде тільки краще!
Відповісти
Центральний ринок у центрі Луцька має право існувати, але завдання зробити так, аби нам ...
Відповісти
Давайте ми подумаємо більш глобально про ринок і його інфраструктуру та про замок Любарта і їх туристів!
На ринку я згідний що є багато людей які не оформленні офіційно і не сплачують частину податків в державу проте в любому випадку ті люди орендують той клаптик землі на якому вони торгують, ремонтують , шиють , стрижуть (і це далеко не цілий список послуг ) відповідно податки сплачують притому що в деяких випадках це досить пристойна сума виходить по скільки ціна на послуги комерційна і неважливо чи є "ПП". Дальше є такі люди які працюють на ринку дуже довго ще не пенсійного віку но втой же час на другу роботу ніхто не візьме що цим людям робити? тай загалом ринок надає дуже багато робочих місць. Якщо ринок окультурити контейнери обшити деревом і зробити під старовину це буде набагато краще даже для тиг же туристів, супермаркетів розважальних центрів в місті і так хватає.
Ну що ж тепер про замок. Я сам місцевий народився і виріс в Луцьку я добре пам'ятаю як в школі водили нас на екскурсію там є нащо подивитися проте на один раз. І скільки я не бував в старому місті я небачів великій наплив туристів не рахуючи школярів , а діти це наше з вами майбутнє і вони повинні знати історію міста і з чого місто розвиваєця . І даже якщо прибрати старий ринок і построїти там супермаркети і розважальні центри від цього туристів більше не буде аби не стало ще менше , а дітям втойже час все більше буде начхати на нашу культуру та історію міста оскількі в історичному місті буде новенький розважальний центр і скоріше за все він буде не на балансі міста. прибуток буде іти не місту а в якісь і без того не малий гаманець.
ЗАДУМАТИСЯ НАД ЦИМ ВАРТО АДЖЕ ЯК ПОКАЗУЄ ЖИТТЯ НЕ ВСЕ ДОБРЕ ТЕ ЩО ГАРНО ЗАПАКОВАНЕ БО В СЕРЕДИНІ МОЖЕ БУТИ(
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні