У волинській податковій – величезні черги

0
-4
У волинській податковій – величезні черги
У Головному управлінні ДФС у Волинській області утворилися величезні черги. Підприємці годинами чекають, аби подати необхідну звітність.

За словами очевидців, люди простоюють у чергах ще з 9:00, адже звіти треба подати до 9-го лютого. «Висне» й система, яка приймає податкову звітність.

«Стояв я в черзі з 11:00 до 16:00. База постійно «висне» через навантаження. Податківці мали б просто прийняти документ, поставити печатку і далі розбиратися, коли внесуть дані в комп’ютер. Якби вони так робили, то черг не було б», - розповів лучанин Сергій.

Він зазначив, що в електронній формі подавати звітність важче, адже потрібно розбиратися у програмі, яка теж нерідко підводить.

«До нас вийшли, сказали, що о 18:00 віконця закриваються і все. А люди з обіду стоять у черзі!» - обурився лучанин.

У податковій цю інформацію підтвердили. За словами заступника начальника відділу організації роботи ГУ ДФС у Волинській області Олени Нікотіної, до 9-го лютого підприємці подають більше 20 звітів за 2017 рік, деякі – на 2018 рік, квартальні звіти. Відтак, багато хто відкладає усе на крайні дні.

«Ми знаємо про цю проблему, все розуміємо, але не можемо навіть збільшивши кількість людей, регулювати навантаження на них та техніку на рівні області. Сервери стоять на рівні ДФС України. Ми зверталися у Київ, але там вважають, що потрібно подавати звітність електронно і це вирішить проблему», - зауважила вона.

Олена Нікотіна наголосила, що черги виникають щороку. Податківці неодноразово закликали суб’єкти господарювання подавати звітність в електронному вигляді, проте прохання ігнорують. У приміщенні ДФС є можливість подати звіти в режимі «он-лайн», якщо вдома немає комп’ютера.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні