Лікар-дієтолог розповіла, чим небезпечні напівфабрикати

0
1
Лікар-дієтолог розповіла, чим небезпечні напівфабрикати
Небажання чи невміння готувати домашню їжу, або ж відсутність на це часу, яким багато виправдовують свою тягу до фастфуду і напівфабрикатів, часто вкрай негативно позначаються на загальному стані і тонусі організму, запевняють експерти.

Про це пише ІА ЗІК.

«У сучасному світі ми звикли, що немає ніякого сенсу перепрацьовувати і стояти біля плити, якщо все можна купити в магазині – пельмені, пиріжки, заморожені котлети – поклав на сковорідку і все готово! – а у великих містах замовити доставку з ресторану можна навіть посеред ночі. Це прямий шлях до швидкого старіння, адже всі ці смаколики містять величезну кількість різних добавок, солі і жирів. Така їжа провокує скачки кров’яного тиску, забруднює судини, сприяє ожирінню і погіршує зовнішній вигляд», – каже лікар-дієтолог Людмила Бабич.

«Звичайно, ви можете заперечити, що далеко не всі продукти, з яких ми готуємо, корисні. І це дійсно так, зате в домашній їжі явно немає барвників, консервантів, підсилювачів смаку. До того ж, що і з чого ви приготуєте, – залежить тільки від вас. Ретельно вивчайте етикетку, перш ніж покласти щось у візок в супермаркеті, віддавайте перевагу простій, місцевій їжі, відмовтеся від напівфабрикатів – і вже через пару місяців ви помітите, що стали стрункішою, здоровіше і виглядаєте молодше», – каже експерт.

Дуже важливо дотримуватися в їжі пропорції – дві третини раціону повинні складати рослинні продукти, тобто фрукти, ягоди, овочі, зелень, горіхи і насіннячка, не забувайте також про каші, але при схильності до зайвої ваги вживати їх краще в першій половині дня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні