В Україні подорожчають алкоголь і цигарки. ВІДЕО

1
-1
В Україні подорожчають алкоголь і цигарки. ВІДЕО
В Україні подорожчає тютюнова продукція на 18 відсотків, алкоголь – на 11 відсотків.

Таку заяву оприлюднив Національний банк України через підвищення урядом ставок акцизних зборів в рамках гармонізації з нормами Євросоюзу, - йдеться в сюжеті "12 каналу".


В інфляційному звіті НБУ за січень повідомляється, що подорожчання сигарет і алкоголю буде поступовим, до 13 відсотків.

Раніше Верховна Рада сьомого грудня прийняла необхідні для збалансування державного бюджету України зміни до Податкового кодексу. В них йдеться про коригування, згідно з індексом цін, ставок ряду податків і зборів.

Таким чином, законом передбачено підвищення ставок екологічного податку, ренти за користування надрами, ренти за спеціальне використання води і лісових ресурсів.

Зокрема, передбачається підвищення ставки акцизного збору на тютюнові вироби за графіком. Підняття на рівні 29 цілих 7 десятих відсотків у 2018-му році і далі ще на 20 відсотків щорічно до 2025-го року. Це продовжуватиметься до досягнення мінімального стандарту збору в Європейському союзі – 90 євро за тисячу штук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вертаються дев'яності. Пам'ятаю як на базарі тютюн продавали, папір для сигарет. Пожили трохи і на те ж саме місце.
Як це все дістало.....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні