На Волині розроблять план боротьби зі сміттям

0
0
На Волині розроблять план боротьби зі сміттям
Волинь долучиться до розробки Національного плану управління відходами, який згодом стане фундаментом для розробки регіонального плану боротьби зі сміттям.

Про це йшлося у понеділок, 5 лютого, під час оперативної наради в ОДА.

Заступник голови ОДА Сергій Кошарук розповів, що 30 січня відбулося перше засідання робочої групи з розроблення Національного плану управління відходами. До 20 лютого потрібно отримати всі пропозиції щодо плану, до кінця квітня їх опрацювати, до травня – передати план на схвалення, зазначив Кошарук.

«Всього в рік близько 360 мільйонів тонн відходів продукується в Україні, з них твердих – лише 3 %. Найбільша небезпека сьогодні від промислових відходів. На Волині потрібно розпочати з твердих побутових відходів і поступово охоплювати всі види відходів», - наголосив Кошарук.

На Волині є відходи, які продукує аграрний сектор, лісокористувачі, тому план повинен враховувати місцеві аспекти, пояснив заступник голови ОДА:

«Структура національного плану може бути зразком для того, аби створити робочий план регіонального управління».

За словами голови ОДА Володимира Гунчика, для Волині це питання надзвичайно важливе, адже на території області знаходяться 3 мільйони тонн відходів.

«Поки що відходами ми займаємось тоді, коли рак свисне. До цього ми вважаємо, що земелька наша велика і в нас її вистачає, аби захоронювати ці відходи», - заявив очільник області.

Він зазначив, що цю програму потрібно розпочинати реалізовувати з найменших громад, піднімаючи вектор впливу на райони, міста, області.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні