--> «Щоб люди відчули, що то непорядок», - мітингувальники хочуть перекрити трасу до Ягодину | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Щоб люди відчули, що то непорядок», - мітингувальники хочуть перекрити трасу до Ягодину

3
25
«Щоб люди відчули, що то непорядок», - мітингувальники хочуть перекрити трасу до Ягодину
На Волині мешканці прикордоння на вісім годин перекриють дорогу до пункту пропуску "Ягодин".

Акція триватиме у суботу, 3 лютого з 10:00 до 18:00, - пише ZAXID.NET.

Як повідомили організатори, на акцію протесту вийдуть люди, які досі незадоволені законом про новий порядок перетину кордону. Також вони зазначили, що ходитимуть по пішохідних переходах та щоп’ятнадцять хвилин пропускатимуть до кордону по десять машин. І не приховують, що таким чином хочуть ускладнити людям перетин кордону.

Подібні акції запланували у двох пунктах пропуску на Львівщині - Шегині та Рава-Руська.

«Буде трошки проблема, щоби люди відчули, що то непорядок, що той закон із часом на них також буде впливати, коли поїдуть щось собі купити на суму понад 50 євро. Чому ми не можемо на 500, до 500 євро, як було, купити товар і поїхати собі спокійно в Україну?» – зазначив один із організаторів акції Володимир Васьків.

Нагадаємо, що мешканці прикордоння уже двічі протягом січня блокували дороги до пунктів пропуску, протестуючи проти зміни правил ввезення товарів в Україну, що почали діяти з початку року. Суть цих змін полягає в унеможливленні «човникового бізнесу», який став основним джерелом доходів для мешканців прикордонних районів. Останню акцію, яку організатори обіцяли провести 27 січня, було скасовано.

З Нового року українці можуть раз на добу без сплати мита ввезти товару на 50 євро. Якщо вартість товару – до 500 євро, його можна без мита ввести раз на три доби. Протестувальники вимагають скасувати такі нововведення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
25

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як задовбали ті перекривальщики
Відповісти
Митники організовують контрабасовців.
Відповісти
дебіли мля
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні