Луцький фотограф зафіксував унікальне астрономічне явище

1
9
Луцький фотограф зафіксував унікальне астрономічне явище
Луцький фотограф Віктор Чухрай сфотографував уніальне астрономічне явище: повний місяць, який співпав з місячним затемненням.

Фотографії він виклав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Cічень прощається з нами колосальним місячним затемненням - червоний місяць", - пише митець.

Чухрай зазначив, що зйомка відбулася в замку Любарта.

"На жаль на наших широтах сьогодні це явище недоступне, але резерв Верховного Фотокомандування займається такими астрономічними явищами більше 20-ти років, тому лучанам для загального розвитку публікую коротку добірку фаз затемнення з недалекого минулого" - написав фотограф.

Довідково:

31 січня 2018 року жителі Землі можуть спостерігати унікальну подію: збіг повного місячного затемнення з суперповнею і "блакитний" Місяцем.

При повному місячному затемненні (також званому "кривавим місяцем") супутник Землі виявляється в її тіні. На відміну від сонячного затемнення, що триває хвилини, місячне триває кілька годин.

"Блакитним Місяцем" називається друга повня, що припадає на один календарний місяць. У свою чергу супермісяць - це момент найбільшого зближення Місяця і Землі.

Самі по собі ці явища дуже поширені, але їхня "синхронізація" в один день є досить рідкісним явищем. Так, у Західній півкулі Землі воно в останній раз спостерігалося більше 150 років тому – 31 березня 1866 року. У Східному – 30 грудня 1982 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віктор, дякуємо за те, що ти нас, темних, просьвіщаєш.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні