В Україні зафіксували перший випадок дифтерії

1
5
В Україні зафіксували перший випадок дифтерії
У Луганській області зафіксований і лабораторно підтверджений перший випадок захворювання на дифтерію.

Про це повідомив коресподент в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Лабораторно підтверджений випадок захворювання на дифтерію, який сьогодні зафіксували в Рубіжному. За словами обласного лікаря-інфекціоніста, недуга виявлена у 31-річного місцевого жителя, який із ознаками цієї хвороби звернувся в лікарню ще минулого вівторка. Зараз він перебуває в інфекційному відділенні. У нього, кажуть лікарі, зафіксована так звана локалізована і нетоксична форма дифтерії", - сказав він.

За словами головного інфекціоніста області Ольги Мартиненко, хворий отримував усі профілактичні щеплення в дитинстві.

Директор Центру громадянського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта повідомив, що до міністерства надійшло повідомлення про першого хворого на дифтерію. Однак на той момент діагноз не був підтведжений лабораторно. Він додав, що в 2017 році в Україні не було зафіксовано жодного випадку дифтерії.

Раніше медики попереджували про можливий спалах дифтерії, правцю.

На сайті МОЗ уточнюють, що інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє в дихальну систему, вона виробляє токсин, який руйнує тканини дихальної системи.

Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли в горлі утворюються плівки, що можуть утруднювати дихання і ковтання. Токсин може викликати слабкість, біль у горлі, лихоманку, набряк залоз у шиї. Токсин також може потрапити в кров і вразити серце, нирки і нервову систему.

Ускладнення від дифтерії можуть полягати у блокуванні дихальних шляхів, пошкодженні серцевого м'яза (міокардит), пошкодженні нерва (поліневропатія), викликати легеневу інфекцію (дихальну недостатність чи пневмонію).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вже епіддемвя,треба негайно щеплюватися
-цетпросто капец.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні