Нацбанк випустив 10-гривневу монету на честь кіборгів

0
-3
Нацбанк випустив 10-гривневу монету на честь кіборгів
Національний банк України 30 січня 2018 року ввів в обіг пам'ятну монету "Захисникам Донецького аеропорту" номіналом у 10 гривень.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу НБУ.

"Присвячена вшануванню мужності та героїзму захисників Донецького аеропорту - кіборгам, які обороняли його протягом 242 днів, що стало символом самовідданої боротьби за територіальну цілісність України", - йдеться в повідомленні.

На аверсі монети розміщено: угорі ліворуч - напис "Україна" (півколом), під яким рік карбування монети (2018) та малий Державний Герб України; у центрі - стилізовану композицію: дві чоловічі руки зі зброєю різних епох, що символізує захисників України різних часів; на дзеркальному тлі написи: "ЗА ЧЕСТЬ! ЗА СЛАВУ! ЗА НАРОД!"; унизу ліворуч - номінал 10/гривень на стилізованому фрагменті щита; праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети розміщено стилізовану композицію із зображенням захисника аеропорту на тлі напівзруйнованої вежі, над якою майорить український прапор; праворуч - прострілена арматура з вертикальними написами: "КІБОРГИ".

Пам'ятна монета "Захисникам Донецького аеропорту" виготовлена зі сплаву на основі цинку номіналом у 10 гривень та тиражем в 1 млн штук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні