«Ніх*я ми не мали! Це розводняк»: як у лучан видурили гроші на ОLX

4
2
«Ніх*я ми не мали! Це розводняк»: як у лучан видурили гроші на ОLX
Подружжя з Луцька хотіло орендувати квартиру через популярний сайт OLX і "влетіло" на гроші.

Інцидент трапився у вівторок, 29 січня, - про це написала Наталія Лисенко у групі "Теревені про Луцьк" у Фейсбуці.

Жінка розповіла, що її чоловік на сайті ОLX знайшов оголошення про оренду квартири за 2300 гривень.

"В описі було написано що квартира знаходиться в центрі міста, є всі необхідні для проживання меблі та побутова техніка. Та лише на довготривалий період. На фото можна побачити, що є косметичний ремонт та дійсно вся побутова техніка", - йдеться у дописі.

"Піднімає слухавку приємна жіночка, ми обгоровюємо з нею всі деталі по квартирі. Нічого підозрілого не було, Катерина питала хто має проживати, скільки нам років, чи працюємо, чи зможемо платити вчасно за квартиру, оскільки 5 лютого вони їдуть у Польщу на роботу, а попередні орнедарі з'їжають, тому що купили квартиру. Розказує що квартира знаходиться біля стоматполіклініки, номер будинку 39", - пише жінка.

Лучанка розповіла, що вони з чоловіком відразу запропонували переказати на картку завдаток за квартиру.

"Домовились про 300 грн. Проте Катерина попросила скинути на номер телефону чоловіка гроші(+380678491325), оскількі на банківській карточці кредит, та ті гроші їм «з'їсть» (У Київстарі є функція зняття коштів з мобільного рахунку у відділеннях Нової пошти)", - пише лучанка.

Після того, як подружжя скинуло завдаток, вони домовились зустрітися з орендодавцями у середу, 30 січня о 12.00.

Наталія Лисенко розповіла, що через деякий час їм зателефонував чоловік власниці квартири і попросив переказати ще 1000 гривень.

"Ми з чоловіком насторожились, та довго роздумували чи то випадково не афера. Говорили Катерині з чоловіком про те що ми і так вже скинули завдаток 300 грн. що нас все влаштовує, що ми точно будемо знімати у них квартиру. Але Дмитро наполягав на своєму, а нам квартира треба, та й ніби люди приємні, ми перерахували ще 1000 гривень і знову ж на його мобільний", - зазначає жінка.

У середу, 30 січня до подружжя знову зателефонував орендодавець Дмитро і попросив переказати решту грошей за квартиру.

"Просив перекинути решту грошей за квартиру, оскільки вони приїхали до візового центру, тому що скоро їхати на роботу, та їм не вистачає грошей, а вони розраховували на них, а на Новій пошті сказали що можна зняти мінімум 2000 гривень", - каже Наталія.

Згодом вона знову телефонувала орендодавцю, але конструктивного діалогу в них не вийшло.

"Цей Дмитро подзвонив до чоловіка та сказав що ми не порядні люди, що він не хоче з нами зв’язуватись, що ми його підставили, та сказав що поверне нам наш завдаток, де вони домовились зустрітись, та сказав, щоб дружину не брав", - обурюється Наталія.

Жінка каже, що згодом Дмитро поставив налаштування телефону переадресацію. За її словами, номер власниці квартири Катерини був відразу не доступний.

"Після того як я почала дзвонити до нього, на 6 раз він взяв слухавку, і я кажу йому що ви мали наші гроші підвезти моєму чоловіку. На що він мені відповів: “Ні**я ми не мали! Це розводняк!” кинув трубку і відразу видалили оголошення!Ось так за своєї довірливості ми стали жертвами аферистів!", - додає жінка.

Жінка каже, що аферисти за аналогічними схемами можуть обдурювати людей і надалі. За словами жінки, шахрай працював під ім′ям Прочинова Дмитра Васильовича.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди добрі, ніколи нікому не давайте передоплату через олх, це в 99%розводняк.
Відповісти
В інтернеті стільки "лохотронів", що і очі і вуха треба тримати відкритими...
Відповісти
Покуда есть на свете дураки,
Обманом жить нам, стало быть, с руки.
Какое небо голубое,
Мы не сторонники разбоя:
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврёшь -
И делай с ним, что хошь!
Відповісти
Агенство Бурос теж таким замаються
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні