У Нововолинську вночі лікар чергує відразу на декілька відділень

2
8
У Нововолинську вночі лікар чергує відразу на декілька відділень
Черговий терапевт у Нововолинську вночі чергує на декілька відділень відразу - кардіологію, терапію, неврологію, інфекцію і психоневрологію. Також і на інші, якщо у цьому є потреба.

Про це повідомляє РАДАР.

"Терапевт один на кардіологію, терапію, неврологію, інфекцію і психоневрологію. Ну, й інші відділення, якщо є потреба в його консультації.

Раніше були чергові лікарі по відділеннях, але скорочують вже все що тільки можуть", - обурюється лікар.

"В теплі я не сиджу, а гонюся по всіх корпусах. Спокійні чергування бувають дуже рідко. Буває по 3 швидких одна за одною – отоді всі і незадоволені швидкістю прийому – але я теж не робот. Пишу листок призначень і піднімаю хворого у відділення – історію дописую вже потім – щоб хоч якось швидше.

Не постійно, але відділення бувають забиті по повній – і мусиш класти людину в те, де є вільне ліжко. Все розумієш, але мусиш. В нас все ж лише скорочують", - каже терапевт.

Лікар заявила, що з безкоштовних медикаментів надається дуже мало.

"Невідкладка, ліки учасникам АТО та ВВВ. Повірте, сама з того не в захваті.

Відносно амбулаторного прийому – по правилах, лікар спочатку робить обхід в стаціонарі, далі швидка, далі самозвернення. Зарплата – 0, 25 ставки – 558 грн. Це за три чергування 12-годинні, одне з яких – ніч", - зазначила вона.

Вона зізналася, що дуже хотіла бути лікарем, хоча і відмовляли. "Куди я йшла – як усі пишуть, – знала не відразу, бо в сім’ї медиків не було. Зараз працюю на 3 роботах – вийде десь 4,5 тисяч, бо ж підняли мінімалку", - зазначила терапевт.

"Відпрацюю свої три роки і, напевне, піду з медицини, бо в таких умовах працювати немає сили – ти постійно між головним лікарем, який лиш дає укази і йому не цікаво, як ти то маєш зробити, і пацієнтом", - резюмувала лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В оригіналі стаття ще краща:"...І, повірте, такі настрої не лише в мене. Бо наша Уляна-космос таки організує геноцид народу шляхом знищення вже знищеної медицини." Не можу не погодитись з автором, хоча сам і не лікар.
Відповісти
Де обіцяна безкоштовна первинна допомога ? Брехня на брехні і брехнею поганяє. Де підвищення зарплати ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні