Відому письменницю, яка народилася в Луцьку, нагородили престижною премією

0
0
Відому письменницю, яка народилася в Луцьку, нагородили престижною премією
Відзнаку блаженного священномученика Омеляна Ковча у суботу, 27 січня, вручили у Римі. Щорічною премією відзначають людей, які проявили героїчні вчинки. Цьогоріч відзнаку отримали шестеро відомих людей, з них двоє українок.

Про це повідомляє 24 канал.

Цього року премію отримали шестеро видатних людей. Серед них – американський історик Тімоті Снайдер, дипломат Ян Томбінський, кардинал П’єтро Паролін та німецька добродійниця Бриґітта Вебер. Її називають другою Матір'ю Терезою для України. Більше 20 років вона допомагає сотням українських родин, важкохворим та дітям інвалідам.

"Великим бажанням мого серця є продовжувати цю діяльність, наскільки мені дозволять родинні обставини та моє здоров'я. Готовність до пожертв надалі залишається ще великою", – сказала німецька добродійниця Бриґітта Вебер.

Серед лауреатів премії є і дві українки. Письменницю Оксану Забужко, яка народилася в Луцьку, відзначили за її видатну літературну працю, чесну і правдиву розповідь про рідний народ, яка стала його голосом у світі.

"Служити життю на супротив тим, хто хоче його знищити, це є та ідея, яку я перейняла, успадкувала від легенди про українського священика, яка формувала мене дівчинкою", – зазначила письменниця Оксана Забужко.

Волонтерка Яна Зінкевич теж отримала цю нагороду. Стоячи та під бурхливі аплодисменти супроводжує її весь зал. Вона справжній янгол-охоронець українських військових – Яна Зінкевич На своїх молодих плечах вона винесла з поля бою 128 поранених бійців. І навіть після пережитої важкої травми знову повернулася на передову.

"Єдине, що я можу обіцяти і старатися, це скільки у мене буде сил, скільки мені буде вистачати життя, я і надалі буду продовжувати свою справу і надалі буду рятувати життя", – запевнила доброволиця-медикиня Яна Зінкевич.

Довідково:

Комітет блаженного Омеляна Ковча засновано у 2010 році. Його почесним головою був кардинал Любомир Гузар. Головна мета організації – толерантність та взаєморозуміння в суспільстві, популяризація соціально-корисної та благодійної діяльності. Лауреатами премії були свого часу Марко й Уляна Супруни, Євген Сверстюк та Ліна Костенко.

Омелян Ковч – простий український греко-католицький священник, який став праведником народів світу. Хоробро рятував людей, жертвуючи собою. Під час німецької окупації Галичини він хрестив євреїв, аби їх не вбивали загарбники. Врятував більш як півтисячі людей. Однак у 42-му Омеляна Ковча арештували, а пізніше відправили до концтабору "Майданек", де в 44-му він і загинув.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні