--> Вшанували полеглого на сході волинянина | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вшанували полеглого на сході волинянина

0
-2
Вшанували полеглого на сході волинянина
У райцентрі Рожище на Волині молилися за спокій душі загиблого на сході Олександра Плоцидима.

27 січня 2018 року виповнилося три роки з дня смерті бійця, який воював за єдність та цілісність України у складі 24-ї окремої механізованої бригади з початку військових дій на Донбасі. Про це повідомляє Район.Рожище.

До могили загиблого Героя України прийшли Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук, заступник голови РДА Інна Сергійчук, очільник ГО «Самооборона» Олександр Дулюк, волонтери та демобілізовані військовослужбовці.

Присутні поклали квіти на могилу Олександра та запалили лампадки. Хвилиною мовчання віддати шану Герою та молилися за упокій його душі.

У коментарі міський голова В'ячеслав Поліщук сказав: «Наше завдання зробити так, щоб всі зрозуміли: смерть хлопців, які загинули під час російсько-української війни, не була даремною. Вони віддали свої життя, щоб бути прикладом для наслідування та прикладом, як потрібно любити свою землю.

Раніше ми посилалися на історію, на січових стрільців, козаків, на Українську повстанську армію, а сьогодні маємо новітніх героїв, таких, як Олександр, які загинули у боротьбі за свою державу. І ми маємо про це пам'ятати...».

Олександр 14 грудня 2013 року пішов служити за контрактом у 24 ОМБР, що у Яворові. Після кривавих заворушень на сході хлопець одним із перших потрапив у зону проведення антитерористичної операції. Бойове хрещення прийняв у складі другого батальйону під Ямполем на Луганщині у червні 2014 року.

Пізніше був Лисичанськ. Та справжнім пеклом виявилося звільнення Лутугіного у кінці липня, під час якого Олександр отримав поранення в ногу. Після лікування у військових шпиталях прийшов у короткострокову відпустку, а потім знов вирушив на схід.

Загинув рожищанин 27 січня у селі Кримське Новоайдарського району Луганської області від кулі снайпера під час штурму блокпоста.

Нагадаємо, наприкінці травня міська рада прийняла рішення про присвоєння посмертно Олександрові Плоцидиму звання Почесного громадянина міста Рожище.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні