Суд Англії відклав розгляд справи щодо «боргу Януковича»

0
1
Суд Англії відклав розгляд справи щодо «боргу Януковича»
Апеляційний суд Англії відклав винесення рішення щодо так званого "боргу Януковича" перед Росією на три мільярди доларів.

Про це пише DW з посиланням на Мінфін України.

Апеляційний суд Англії в п’ятницю, 26 січня, відклав розгляд апеляції України щодо боргу перед Росією на три мільярди доларів. Про це повідомила прес-служба міністерства фінансів України. Про результати апеляційного розгляду буде повідомлено після оголошення судом свого рішення.

В українському міністерстві фінансів сподіваються на вирішення цієї суперечки на свою користь. "Україна довіряє англійському судочинству та, як і раніше, впевнена у досягненні позитивного результату судового процесу, що був розпочатий за вказівкою Росії", - повідомило міністерство.

Нагадаємо, у лютому 2016 року Росія подала позов на українське міністерство фінансів до Високого суду Лондона з метою стягнути борг за облігаціями. Випущені Україною папери на суму в три мільярди доларів Росія придбала у 2013 році на кошти Фонду національного добробуту. Боргові зобов'язання за цими паперами Київ повинен був погасити до 20 грудня 2015 року, однак за два дні до цього терміну українська влада запровадила мораторій на виплату боргу. У березні 2017 року суд постановив задовольнити вимоги російської сторони.

У червні того ж року міністерство фінансів України подало апеляцію на це рішення, а через місяць після цього Високий суд Лондона постановив, що Росія може стягнути з України борг лише після розгляду апеляції Києва.

Українська влада називає російський кредит хабарем колишньому президенту Віктору Януковичу за відмову підписувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом наприкінці 2013 року. Тоді президент Росії Володимир Путін пообіцяв йому позику розміром 15 мільярдів доларів, які Київ повинен був отримати через розміщення єврооблігацій. Спірні три мільярди доларів стали першим траншем цього кредиту. Щоб отримати ці кошти, Україна розмістила на Ірландській фондовій біржі облігації, які Росія придбала в повному обсязі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні