--> По той бік барної стійки, або Як дядя Юра 18 років наливає пиво | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

По той бік барної стійки, або Як дядя Юра 18 років наливає пиво

9
25
По той бік барної стійки, або Як дядя Юра 18 років наливає пиво
55-річний Юрій Довгай усе своє життя присвятив ремеслу бармена: спочатку навчався на офіціанта у Луцьку та паралельно працював у ресторані «Волинь», який колись був на місці торгового центру «Гранд Волинь», згодом поїхав у Київ учитися в школі барменів, опісля – шість років «відслужив» у кафе «Мисливець», а звідти пішов у чи не в найстаріший паб Луцька – «Майдан». І працює тут уже...18 років!

Старожил «Майдану» розповів про улюблену справу, «неадекватів», що найчастіше п’ють чоловіки та жінки і як боротися з вранішнім похміллям.

***
Для своїх я дядя Юра. Не знаю чому так. Можливо, через вік, або через те, що ми всі тут уже стали сім’єю. Відвідувачі до нас роками приходять, офіціанти і бармени працюють по 10-15 років…
***
У своїй роботі я люблю спілкування і терпіти не можу «неадекватів». Я люблю працювати з людьми і для людей, але дратують неадекватні. Терпіти не можу, коли дебоширять, чіпляються до інших, б’ються. Різне буває.
***
Дружина колись ревнувала до роботи. У нас графік – тиждень через тиждень. Велику частину свого життя проводжу на роботі. Колись дружина ревнувала, а тепер…Куди вже в такому віці?
***
Часто доводиться казати «Стоп!». Коли люди дуже напиваються я кажу, що їм вже досить, і щоб ішли додому відпочивати. Але ж кожен по-різному реагує…Можуть кидатися битися, ображати.
***
І водив, і виносив п’яних. Доводиться допомагати охоронцям і втихомирювати дебоширів. Усе-таки люди напідпитку агресивні.
***
«Мажори» у «Майдан» не ходять. «На чай» нам найбільше залишали 200 гривень, але ці гроші ми ділимо з офіціантами порівну. Нині люди лишають не так багато. Усе через безгрошів’я. А багаті не ходять в пивні клубі. Десь по саунах ховаються.
***
Із артистів найбільше запам’ятався гурт «Парк Горького» (ред. – радянський рок гурт, солістом якого був Микола Носков). Мені сподобалося їхня ставлення до справи. Коли «чекались», то одні барабани налаштовували 2 години, щоб все звучало ідеально. У нас бували гості й з Італії, Німеччини, але…Не те.
***
За вечір наливаю близько 200 кухлів пива. Коли ввечері «аншлаг», то наливаю десь 200-230 кухлів пива. Найбільше – у п’ятницю та суботу.
***
Якщо пиво, то…«Хугарден». У нас 11 сортів пива. Моє улюблене –бельгійське «Хугарден». Воно пшеничне нефільтроване.
***
З алкоголю пораджу «Старий Таллін» з вишневим соком. Це якщо попросять налити щось на мій розсуд. А ще – текілу. Це мені імпонує.
***
До пива беріть махан. Дуже вдале поєднання! Із закусок до пива у нас є риба, горішки, сир, чипси, махан, мацик, бастурма…Великий вибір, словом.
***
Улюблена страва в «Майдані» – пательня. Туди входить цибуля, бочок і м’ясо. Це все пережарюється. Відчуття, що вдома цю смаженину приготував.
***
Секрет бадьорості – душ і гімнастика. З понеділка до четверга працюємо з 12:00 до 02:00, а у п’ятницю-неділю – із 12:00 до 03:00. Особливих рецептів, як стільки часу триматися на ногах, немає. Зранку приймаю душ і роблю фізичні вправи.
***
Іноді можу випити пива на роботі. Це буває рідко, коли постійні гості приїжджають. У нас є відвідувач, який везе нам «сувеніри» з Києва: коньяк, горілку… Часом гості вгощають. Якщо завтра вихідний, то після роботи лишаємося відпочити в «Майдані».
***
У чоловіків у жінок – різні улюблені напої. Чоловіки найчастіше замовляють пиво і горілку, жінки – вино.
***
Тепер частіше в «Майдані» засиджується молодь. Спочатку до нас приходило більше людей старшого віку, а нині переважно молодь. Часто перевіряємо документи і алкоголь неповнолітнім не продаємо. Ми не споюємо малолітніх. Із цим дуже суворо. Не хочемо, аби в нас ліцензію відібрали.
***
Клієнт завжди правий. Якщо людям не подобаються напої – забираємо і міняємо.
***
Крадуть навіть туалетний папір. Зараз люди і серветниці крадуть, і туалетний папір, і все, що можна винести в сумці. Ламають унітази…
***
Щоб не було будуна – не треба змішувати алкоголь. Голова буде боліти тоді, коли пити все й одразу: шампанське, пиво, горілку…
***
Друзям і знайомим раджу наш пивний клуб. Приходимо сюди ввечері у позаробочий час, святкуємо Дні народження.
***
Постійні клієнти приводять до нас своїх дітей. У «Майдан» ходять і сім’ями, і дітей постійні клієнти приводять.
***
Кажуть, що справжній бармен «выбрит до синевы и слегка пьян». Але...Треба любити все, що робиш. Перш за все бармен має бути відповідальним, уважним і…не пити на роботі.

Надія МІЩУК («Волинь24»)
Фото: Ірина КАБАНОВА


Передрук заборонений

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
25

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люблю Майдан, працювала поруч, часто з собою замовляли щавлевий борщ і вареники, вони там нереально смачні)))
Відповісти
Приготуй сама вареники - будуть ще смачніші. Тільки треба пазури обрізати, стати за плиту і навчитись. А якщо нічого не вмієш, то і руське щі (хоч х.. полощі), буде смачним.
Відповісти
Судячи з фейсу, Юра мало не вживає. Але молодець - тримається. Щодо "марки" "Майдану", то старожили Луцька памятають "Шахту" (на цьому місці податкова служба, Київський Майдан). В "шахті", як і в Одесі на Дерибасівській, треба було себе вести дуже обережно: щоб не дали так просто в морду, чи бокалом по голові. Я бував там двічі і поклявся більше ні ногою. Це - середина сімдесятих. Я проїхав в Луцьк після закінчення львівського вузу. У той час не було ніякого вибору. "Третяк" (3-тя ідальня) з дірявим ліноліумом і жебраками на вході, "Пельменна" з чорними алюмінієвими виделками, "Берізка" з в дупу пяними ментами, "Деревяшка" на Пугачова з буфетницями, які, крім матерщини, не знали жодного слова. "Майдан" від шахти" відрізняється лише тим, що там кращі меблі і посуд. А культура трохи нижча. Ті ж алкаші, те саме дно суспільства, тільки з телефонами.
Відповісти
Судя по фейсу - я б не судив нікого, і не тільки по фейсу. Краще нехай кожен на себе подивиться збоку. А дно суспільства, як і верх, можна побачити в любомуу барі чи ресторані чи, взагалі, місці. В Майдан ходжу може 1 раз на 2 місяці, але там нормально. Одне от тільки туалети, люди звичайно гірше свиней деколи, але мити і прибирати треба 1 раз в годину. Юра-молодець, головне щоб любив свою роботу!!!!
Відповісти
Знаю Юру як бармена близько 17 років. Веселий дядько, професіонал своєї справи. Молодець!
Відповісти
Коли куплять слайсер вам а то той самий махан чи бастурму порубають товстими кусками ,сидиш давишся.
Відповісти
Що хотів сказати анонім? Хтось щось зрозумів? Де думка? Про що? Треба менше пива пити. Пивний живіт менше думає.
Відповісти
Вітання пане Юрію!
Невже стільки літ прогайнуло? Єпоха!
Відповісти
Зачовгана конюшня
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні