Лондонський суд продовжив арешт активів Коломойського і Боголюбова

0
1
Лондонський суд продовжив арешт активів Коломойського і Боголюбова
У Високому суді Лондона відбулися додаткові слухання у справі "Приватбанку".

Арешт активів його колишніх власників - Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова - вирішили продовжити до наступного рішення суду, - повідомляє DW.

Високий суд Лондона продовжив 19 січня арешт активів двох колишніх власників націоналізованого наприкінці 2016 року українського "Приватбанку" - Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова - на суму більше 2,5 мільярдів доларів США. Про це 25 січня повідомила прес-служба "Приватбанку".

У суді відбулися додаткові слухання з процесуальних питань у справі "Приватбанку" проти Коломойського, Боголюбова та інших осіб. У підсумку рішення щодо арешту їхніх активів, яке було ухвалене у грудні 2017 року, було продовжено до наступного відповідного рішення суду.

Також суд зобов'язав Коломойського й Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Нагадаємо, що 19 грудня 2017 суд в Англії постановив арештувати за позовом "Приватбанку" активи колишніх власників банку в усьому світі. Рішення про арешт стосувалося також шести компаній, які їм належать або ними контролюються.

"Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже два мільярди доларів, в результаті чого кошти були перераховані компаніям, які їм таємно належали або перебували під їхнім контролем", - повідомила тоді прес-служба "Приватбанку".

"На сьогодні держава фактично витратила майже 140 мільярдів гривень на докапіталізацію "Приватбанку" через те, що раніше з нього були виведені гроші, або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає.

Ці 140 мільярдів гривень - це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони обов’язково мають бути повернуті в державний бюджет", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Ігор Коломойський заявив, що цей арешт є тимчасовим. "Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді", - повідомив він у розмові із журналістами ТСН.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні