Фідель Кастро подарував лучанину книгу за гарний портрет

1
-10
Фідель Кастро подарував лучанину книгу за гарний портрет
Перший майстер з більярдного спорту в Україні Іван Ариванюк розповів, як отримав книгу з автографом Фіделя Кастро.

Чоловік розповів, що робив портрет кубинського революціонера за допомогою особливої техніки: гравюра на дереві, - пише "Конкурент".

"Брежнєв та Щербицький їздили на Кубу. Вони замовили портрет. Звісно, що не в мене особисто. До мене вже звернулися інші люди та сказали, що я маю почесну місію зробити портрет Фіделя Кастро. Я не знав для чого, але підійшов творчо до роботи", - каже Іван Ариванюк.

"Я вивчав хроніку, дивився його фотографії і сформував своє бачення портрету, яке реалізував за допомогою особливої техніки: гравюра на дереві. Я використав клен та червоне дерево і виконав його у самобутньому вираженні народного майстра", - пригадує майстер.

Іван Ариванюк стверджує, що не здогадувався, для кого робить портрет і навіть не підписав цю роботу.

"Компетентні люди, які були там присутні, розповідають, що Кастро вирішив подякувати та підписати для мене книжку. Звісно ж, він почав питати, як мене звати, а ніхто не знав. Телефонували з Куби в міністерство, першу приймальню та дізналися, що це зробив Ариванюк", - зазначив чоловк.

Іван Ариванюк зберігає цю книгу і каже, що вона має для нього особливу цінність. На титульній сторінці літературного твору самого Фіделя Кастро червоним кольором написано кілька слів та поставлено підпис автора, тобто самого Фіделя. В Івана Ариванюка є чорно-білий ксерокс цієї сторінки, де прикріплено переклад написаного: "Товаришу Івану Ариванюку за його картину. З гарячими обіймами. Куба, лютий 2, 1974 рік").
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фідель кастро потвора, яка перетворила Кубу на країну жебраків, чим тут гордитися? Тим що ти отримав книгу від нелюда, та щей за те що малював цього виродка?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні