Яким буде реабілітаційний центр для військових у Луцьку

5
-4
Яким буде реабілітаційний центр для військових у Луцьку
Луцькі архітектори спільно з польськими фахівцями розробили проект реабілітаційного центру для воїнів АТО.

Ще у 2014 році, після початку війни на Сході, архітектори майстерні «Балан і Стельмащук» із власної ініціативи вирішили розробити проект комплексу для реабілітації військових. Його планують розмістити на території Волинського госпіталю для інвалідів війни.

Проектом передбачили два блоки комплексу. Перший – із басейном на чотири доріжки та обладнаним пандусом для осіб з інвалідністю, що пересуваються на візках, системою реабілітаційного обладнання для підводного масажу, блоком гідротерапії, соляною шахтою.

Окрім того, тут зроблять три спеціалізовані спортивні зали з реабілітаційним обладнанням, де воїни заново вчитися відчиняти двері, відкручувати крани, користуватися ключами тощо.

Хол комплексу і приймання поліклініки об’єднають зимовим садом. У рекреаційній зоні облаштують «сухий фонтан».

Другий блок реабілітаційного центру – багатофункціональний спортивний зал, де учасники АТО зможуть пограти у волейбол чи футбол.

«Медичну технологічну складову для проекту розробили спеціалісти польської фірми «Ерес Медікал». Зараз в Україні реально немає спеціалістів по реабілітаційному обладнанню. У проекті 80 % – це технологія», – розповів архітектор Олександр Балан.

Нині проект реабілітаційного центру для учасників АТО передали на розгляд державної експертизи і шукають інвесторів для його втілення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ж. Краще пізно , чим ніколи. Бо війні кінця не видно.А інваліди цієї війни рятуються самотужки. Дякуємо архітекторам за ініціативу. Хоча ініціатори повинні бути іньші. напевно.
Відповісти
Для наших воїнів, які нас захищають, має бути все найкраще і вже. Не тягнути на роки і тільки обіцяти, як завжди робить наша влада.
Відповісти
Наші мільйонери мають бути інвесторами. Хлопці поклали життя, а їх бізнес подвоївся, потроївся... Для них це копійки, просто треба мати совість. А центр вже мав би бути давно.
Відповісти
Зініціативи архітекторів! Добре щоб архітектори такі. Але поясніть мені, чому ініціаторами не виступили люди, що за це отримують зарплату? І чому цей проект десь чотири роки достався? І власне цікаво, які плани з будівництва? Спонсора теж чотири роки шукатимуть?
Відповісти
Архітектори. Ну хай архітектори... Аби тільки задуми збулися.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні