«У Московському патріархаті - дух агресії та «путінізму», - митрополит Михаїл

32
-1
«У Московському патріархаті - дух агресії та «путінізму», - митрополит Михаїл
Митрополит Волинський та Луцький Михаїл поділився своїми думками щодо ситуації. яка сталася у Запоріжжі та сколихнула всю Україну.

Там священик Московського Патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблу дворічну дитину, оскільки вона була хрещена у церкві Київського Патріархату.

Про це він розповів у інтерв’ю «Першому».

Причиною відмови священника владика вважає його приналежність до Патріархату: «Священик – з Московського Патріархату, хіба вони будуть любити Україну?!»

«Вони – чужаки, це іноземна церква. Дух цієї церкви - дух агресії та «путінізму»!» - запевняє митрополит Михаїл.

На думку владики, неважливо, в якому Патріархаті людина хрещена, вона вже похрещена і має право на поховання.

"Хрестить не Патріархат! Перед лицем смерті всі однакові, не говорячи вже про маленьких дітей, які є ангелами вже на землі", - додає митрополит Михаїл.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От митрополит і розпалює ворожнечу та протистояння між українцями
Чому ж він не говорить, що вселенський православний патріарх і всі православні церкви не визнають і не визнали КП та , відповідно, хрещення в КП? благодаті немає, тому й діти нехрещені. Закон є закон, але його тут немає.
Відповісти
По-вашому благодать є в московському патріархаті?! Можливо, є. Путінська благодать. І благословення від патріарха Кирила на війну в Україні
Відповісти
Благодать вселенської церкви на чолі з вселенським патріархом, не приплітайте до церкви політику, самі знаєте, що це неправильно,
"Зміна віри - це відступлення від Бога" - слова цього ж митрополита
Він сам підтвердив, що відколовшись від церкви КП відступив від Бога, розкол і зрада , з якого боку не крути, залишиться зрадою
Відповісти
Яка зміна віри? Що ви виплітаєте? Хтось з християнства до будизму перейшов? Віра одна - християнська! Решта від лукавого. Вам же написали зверху,церква ваша майже 150 років не визнаною залишалась. Прийшов час,і шляхом підкупу,підступу і шантажу,визнали нарешті.Визнання,чи невизнання ,це політичні рішення. Всі глобальні рішення соборів політичні. Ви б хоч пару книжок прочитали,Біблію хоч раз в житті відкрили. Може нове щось придумали,а то крім мантри : "ми канонічні" у вашому оголтілому хорі інших пісень немає. Цікаво,ви невіглас,чи негідник? Бо до вас інші не ходять. Швидкість,з якою ви лишаєтесь парафій,вражає і вселяє надію,що каноном прийдеться підтертися. Він вам не допоможе. А створення помісної церкви ,то питання часу. І це не 150 років,як було у вашому випадку.
Відповісти
перше, у КП відступлення від віри було і Ви це прекрасно розумієте
Біблія якраз і вчить нас бути в Єдиній Апостольській церкві, від якої Ви від'єднались
Не обманюйте нікого, в час Середньовіччя нашу православну церкву благословив Константинопольський патріарх
По-друге, образи, кинуті мені особисто, почестей Вам не додають,а показують Вашу культуру
Не вистачає аргументів, то пішли образи? Ваша красномовність так і показує любов християнина
А про силове захоплення храмів з боями чули вже всі, що з це за християнство у Вас з кулаками? Чим більше "кулаків", ти більше Ви себе принижуєте
Про чисельність наших прихожан свідчать всеукраїнські хресні ходи, гляньте для Вашої освіченості
Залишайтесь з Богом!
Відповісти
Від якої віри? Назву віри можна? От ви темні))))Про благословив константинопольский патріарх.... Щє раз запитую, Ви невіглас чи негідник? Бо якщо не знаєте ціну того благословіння,то невіглас. А як знаєте,і все одне продовжуєте,то негідник.Зараз вся інформація у відкритому доступі.Кому ви ті казки розповідаєте? Хіба що пенсіонерам з хресних ходів)) До речі, ходи ваші всі бачили,в основному люди за 50 із сумнівною освітою,і слабким розумінням реальності)))
Відповісти
Ну якщо ви так вірите у константинополь, .... То яке має відношення константинополь до бродіння Ісуса (Мешіхи) по пустелі,.... Через 500 років...
Відповісти
О-О-О-О, ви багато книжок прочитали.... Рідний мій брате не трясіть Біблією, яку ви теж не дочитали...
Ну по-перше, як для вас - на Світі існує декілька релігій старших за Біблію на декілька тисячоліть... (З вас поки досить цієї інформації, передайте, далі вам підкажуть по-друге...)
Щасти вам, книгомане...
Відповісти
А нічого, що охрестити може навіть звичайний мирянин?
Відповісти
А чому ж ви не кажете,чи не знаєте що Патріархію у Московській церкві було реалізовано в 1589 році. Раніше єпархії Північно-Східної Русі відносились до Київської Митрополії Константинопольського Патріархату і не мали самостійного управління. З 1448 року самопроголошена Московська православна церква очолювалась самозваними митрополитами, але до середини XV століття не мала євхаристійного єднання з усім православним світом і 141 рік (1448—1589) перебувала в схизмі.(розколі). На все свій час...
Відповісти
Та невже митрополит розпалює?
Відповісти
воистину.
Відповісти
коментар влучний. тут навіть різниця не в церкві чи вірі,а у визнанні. Кп не визнаний. от і все! тут навіть і говорити нема про що
Відповісти
Не знаю, яким ви місцем читаєте,але інформація до вас точно не доходить. Михаїл коментує ситуацію,коли московський священик не захотів поховати загиблу дитину. І ця ситуація гарно характеризує всю московську церкву в Україні. Хоча, навіть смішно звучить "Московська церква в Україні", бо росії в нашій країні не місце
Відповісти
Коли хрестилася Киіівська Русь москви і в проекті не було,а тепер киіівська церква неканонічна, все в дусі" путінізму"!І образливо те що знаходяться " хохли" які ще підтримують окупаційну церкву!
Відповісти
Дура ти лучанка, Кирил бласловив російську армію на Крим і Донецьк. Я б з тобою зустрівся і ще деякі хлопці я б розказав тобі про москальський підріархат
Відповісти
Іди геть це Москва відібрала , присвоїла собі все на території України не навиджу мп будьте прокляті
Відповісти
А чого було очікувати від церкви окупанта!
Відповісти
Не нагнітати ненависть між людьми треба,а пояснювати тим людям,що хрестять дітей в КП,що їх
НІ ОДНА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА в світі не допустить до СВЯТОГО ПРИЧАСТЯ і не відспіває..!!! Тому що весь ПРАВОСЛАВНИЙ СВІТ не визнає Київський патріархат! Єкскурсії проводите на СВЯТУ ЗЕМЛЮ,а до СЛУЖБИ БОЖОЇ вас не допускають... І ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХ не приймає... Так що не дуріть людей! Не робіть з себе політичну секту з православним обрядом!!!
Відповісти
Лише в уявленні зомбованих МП-шників. І в Єрусалимі, і в інших Православних Церквах причащають і відспівують всіх вірних. Це в Почаївській чи Києво-Печерській Лаврі без питань "с какой ви церкві" кроку не дадуть ступити!

Немає різниці, де охрещена дитина!!! Навіть якщо ви її самі похрестили, ніхто не буде перехрещувати!!! Це єдине таїнство, яке може звершувати не тільки особа в сані. МП не перехрещує ні католиків, ні протистантів, така ненависть в них лише до Київського Патріархату!
Відповісти
Не будьте денисенком,який назвав себе Філаретом. Кажіть ПРАВДУ!!! Ви забули згадати ще одну ЛАВРУ в Україні--СВЯТОГОРСЬКУ!!! Покажіть мені хоч одне відео чи фото де КП співслужить з ПРАВОСЛАВНИМИ? А немає такого. Хоч самі собе не дуріть... А нащот того ,що самі можете похрестити,то і самі відспівуйте...
Відповісти
Це думка владики, яка не має нічого спільного з законами церкви! Йому має бути про це точно відомо! А релігійну нікчемність батьків загиблої дитини провокатори використали на повну катушку!!!
Відповісти
Що означає "релігійна нікчемність"? Ти хоч зрозуміло що написало? Попами займались сторонні люди,куда виявилось ближче,туда і звернулись. Бо батькам було не до того.
Відповісти
Але ти падло московське.Геть з України.
Відповісти
А чьо так мало?) Тільки два недорозвинутих дизлайкнуло)) Малувата будєт? Вас же багато жалюгідні) Але ж я правду пишу! Можу щє написати,як шляхом підступу за часи правління в Московії князя Бориса Годунова до Москви було запрошено Константинопольського Патріарха Ієремію ІІ , де він фактично потрапив у полон. У Москві його насильно утримували до того часу, доки він не погодився висвятити Московського патріарха.Як вам "канонічні",така історія?)) Ех ви,тємнота некультурная.))))
Відповісти
На час війни заборонити МП як потенційних колаборантів...
Відповісти
Через таке бидло, як Михайло і йому подібним в Україні немає єдності. Це він агент кремля. Як правило найбільший злодій кричить: держи злодія.
Відповісти
на що він розраховує, коли меле таке лайніще?
правильно, на безкарність.
колись хтось з МП подасть до суду на це опудало?
Відповісти
Ще не так давно ми стали незалежними і не пропали без Москви. А якщо будемо підтримувати українську церкву, то будемо ще більш самостійними. Потрібно мати своє, а не сусідське і тоді нас почнуть поважати у світі. В такий час потрібно згуртуватися, а не підримувати сусіда, агресивно настроєного проти країни.
Відповісти
Яку з тих організацій Ви називаєте "українською церквою: угкц, упц кп, уапц? Чому при розкоді УПЦ "свідомі українці" не пішли в уапц, чому уапц та упц кп не об'єдналися? Істинна Церква може бути лише одна, в Україні - це УПЦ.
Відповісти
Ого скільки скорочень... А Бог ці скорочення розуміє? Чи може в нотатки записує розшифровки пц,..кц,..уц,..цу,..це,..ЦП...? Ви ж про віру пишіть, про віру...
Відповісти
Ну от же нормальний священник
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні