Як врятуватись, коли провалився під лід: поради луцьких рятувальників

2
3
Як врятуватись, коли провалився під лід: поради луцьких рятувальників
На одній із водойм обласного центру Волині рятувальники влаштували навчання.

Захід відбувся у четвер, 18 січня, на Теремнівських ставках.

Так, фахівцям цивільного захисту, які заступають на чергування у підрозділи пожежно-рятувальної служби та аварійно-рятувальні підрозділи розповіли, як діяти, аби вчасно врятувати рибалку, який провалився під кригу.

Зі слів начальника сектору зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю у Управління ДСНС України у Волинській області Володимира Нестерова, такі планові навчання призначені для того, щоб рятувальники перевірили свою готовність до випадків, коли люди потрапляють під лід.

Під час заходу, рятувальники витягали людину, яка ніби потрапила під лід. Роль потерпілого виконав водолаз відділення водолазно-рятувальних робіт Сергій Хмара, який у коментарі "Волинь24" розповів, як діяти у такій ситуації.

«Головне - не панікувати, а пробувати самостійно вибратися на поверхню льоду. Зробити це можна, користуючись прощею власного тіла, перекочуватись, аби вилізти на лід. Головне – не вставати на ноги, а пробувати як можна ближче доповзти до краю криги», - розповів Сергій Хмара.

Витягнувши потерпілого з води, його слід покласти на спину, а зверху накрити ковдрою та фольгою. Рекомендують також дати теплого чаю, або ж 150 мл 40% алкоголю.

«Якщо людина без свідомості - проводяться реанімаційні заходи і потерпілого терміново евакуюють», - кажуть рятувальники.

Напередодні свята Водохреща, Володимир Нестеров зазначив, що у всіх велелюдних місцях, де здійснюватимуться купання, чергуватимуть рятувальники, які мають спеціальне спорядження для того, аби в разі чого надати допомогу.

Він просить лучан не зловживати власною безпекою. Зокрема, не купатись п'яними та уникати скупчення людей на льоду.

До слова, зі слів Нестерова, на сьогоднішній день, допомогу людям, які знаходяться на вкритих льодом водоймах можуть надати 26 рятувальних підрозділів, які розташовані у кожному районному центрі.

«У Луцьку таких підрозділів є чотири. У кожному є човни, драбини і пристрої під назвою соломинка», - додав рятувальник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найкраща порада- нічого лізти туди куди незнаєш!!!
Відповісти
О! Я бухав під тою вербою влітку
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні