--> «Не бобри повинні займатися меліоративними каналами», - волинський депутат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Не бобри повинні займатися меліоративними каналами», - волинський депутат

0
8
«Не бобри повинні займатися меліоративними каналами», - волинський депутат
Меліоративні системи на Волині замулились або ж відпрацювали свій ресурс. Через це населених пунктам загрожує підтоплення.

Про це депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зауважимо, 15 січня під час оперативної наради голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що у Любешівському та Ратнівському районах тисячі гектарів землі затоплені водою.

«Коли ми вже почнемо виділяти кошти на попередження надзвичайних ситуацій? Так, "паводки ніхто не відміняв", але що є причиною їх виникнення?» - прокоментував ситуацію Михайло Імберовський.

З його слів, продовольча безпека України та світу великою мірою пов’язана з розвитком меліорації. За роки радянської влади осушили й залучили в сільськогосподарський обіг не одну тисячу гектарів болотистої поліської місцини.

«Однак нині меліорація часто приносить, якщо не шкоду, то зайві
проблеми: меліоративні канали та дренажні системи замулилися або ж і взагалі відпрацювали свій ресурс, їхня інфраструктура потерпає від крадіжок металу, існує постійна загроза підтопленню населених пунктів. Чимало з них фактично перетворилися на безгоспні внаслідок розпаювання земель, на яких вони знаходяться», - наголосив обранець громади.

Він переконує – на Волині є тисячі власників меліоративних споруд, серед них є і сільські ради, які не в змозі утримувати їх.

«Як депутат, я отримав звернення декількох голів Старовижівського району щодо розчистки меліоративних каналів, адже вони на місцях розуміють, наскільки серйозною є ця проблема!

Саме тому я вважаю, ми повинні серйозно підійти до вирішення цієї проблеми в області і моя позиція наступна: лише приведення до ладу меліоративних споруд і подальше їх належне утримування дасть змогу якісно вирішити проблему паводків і тоді не треба буде витрачати кошти із резервного фонду для ліквідації їх наслідків!» - наголосив Михайло Імберовський.

«Не бобри повинні займатися меліоративними каналами, а ми з вами», - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні