--> На Волині нещеплених від кору дітей не пускають у школи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині нещеплених від кору дітей не пускають у школи

4
-4
На Волині нещеплених від кору дітей не пускають у школи
У Волинській області деякі навчальні заклади не хочуть приймати на навчання дітей, яким не зробили щеплення від кору.

Про це йшлося у понеділок, 15 січня, під час оперативної наради в ОДА.

В.о. директора Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко повідомила, що епідеміологічна ситуація в області є достатньо напруженою. У 2017 році захворіли інфекційними хворобами понад 166 тисяч волинян, а це – 16 % населення краю. Найбільше увагу звертають на лікування кору, грипу, гепатиту А.

«Кір вважають дитячою хворобою, але це не так. Немає пожиттєвого імунітету від цієї хвороби. В Україні захворіло понад 3,5 тисячі осіб, а це – у 43 рази більше, аніж у 2016 році. У 2017 році зареєстрували 100 спалахів кору, два з них – на Волині (м. Луцьк та м. Ківерці)», - розповіла Янко.

У 2018 році в області зареєстрували 43 випадки кору у шести районах області. 77 % захворілих – діти.

Володимир Гунчик повідомив, що в ОДА надходять скарги, що нещеплених дітей не приймають у навчальні заклади.

«Потрібно пояснювати батькам, що від здоров’я їх дітей залежить здоров’я інших дітей. Це не моя компенція вирішувати приймати дітей чи ні. На цей прецедент потрібно відреагувати. Потрібно розмовляти з батьками, вихователями, медиками. У нас немає епідемії, але працювати треба», - наголосив він.

Наталія Янко наголосила, що на Волині достатньо вакцин від кору. Своєю чергою, начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк наголосив, що не пускати не щеплених дітей у школи – не чиясь забаганка, а норма закону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ти хабарнику Ващенюк такого закону,щоб не пускати дітей в школу нема. Ти краще почитай Конституцію.Не ти закони приймаєш і не маєш права таке говорити.Ми тобі не піддослідні кроліки. Сам щеплюй своїх внуків цією вакциною.Що мало вкрав,, а тепер треба відмити бабло,не вийде.Твоя вакцина не захищає від кору,не гони дурного.Я хворіла на кір і моя дитина хворіла на кір,слава Богу нормально та були привиті. Ти чого лякаєш нас.Дивись,бо ми тебе злякаємо.Ми вже не раби.
Відповісти
Згідно закону нещепленим дітям забороняється відвідування д/с, шкіл у період епідемії. Хтось оголосив епідемію? Тому заборонити щось комусь не мають права.
Відповісти
Вакцина Пріорикс і Тримовакс є абсолютно нормальна і безпечна. Чому хворіють щеплені люди? Бо щеплення не гарантує 100 відсоткового захисту, але сприяє легкому перебігу захворювання.
Відповісти
А відповідальність за летальні випадки після щеплення коли буде?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні