Рожище може засмердіти через сирзавод

1
-4
Рожище може засмердіти через сирзавод
Очисні споруди сирзаводу у Рожищі застарілі. Через це у місті та навколишніх селах може з'явитись різкий неприємний запах.

Про необхідність ремонту почали говорити вже давно. Але все залишалося лише на словах та в передвиборчих обіцянках політиків. Раніше, коли підприємство працювало не на повну потужність, ситуація не була настільки критичною, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Проект нових очисних споруд давно готовий і земля для нього також є. Щоправда, вартість робіт − понад 9 мільйонів гривень.

У планах здійснити попереднє очищення відходів, яка забиратиме білок і жири, які в теплу пору року можуть розкладатися та виділяти неприємний запах. А враховуючи те, що до очисних під’єднана каналізація чотирьох будинків і дитячого садочка, фекалії додадуть своїх ароматів.

"Запах для нас на заводі то не є великою проблемою. Але це велика проблема для населення, для навколишніх сіл", - наголошує директор сирзаводу Ігор Полторак.

Проект із реконструкції очисних споруд в Рожищі вже запущений. Підприємство може виконати роботи самотужки за два роки. Проте, аби прискорити процес, просить владу посприяти фінансами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
завод приватний, а гроші на очисні дайте з бюджету)) мені на хату з бюджету дайте))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні