На Волині очікують повені

0
-6
На Волині очікують повені
Протягом кількох останніх років повені на Волині не було — далася взнаки літня засуха.

Цієї осені ситуація змінилась. Вже в листопаді фахівці водного управління області спрогнозували повінь на наступну весну. Однак через надмірні опади великої води в області дочекалися набагато раніше, - інформує Перший.

«У Ратнівському районі ще в грудні вийшла на заплаву річка Прип’ять. Зараз там поблизу села Щедрогір затоплено 30 гектарів сільгоспугідь. Причина — замулені канали. Там наразі підключили насосну станцію, намагаємось відкачати воду», - коментує ситуацію начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук.



«Також є проблеми з Підгірською внутрішньогосподарською дамбою, яку сильно порили бобри. Прорив ліквідовують, мішків поки вистачає. У Любешівському районі на заплаві річка Стохід. Там також великі прориви дамб через діяльність бобрів. Якщо не справимось вручну, будемо використовувати екскаватори. Окремі підтоплені ділянки є в Ковельському та Луцькому районах», - додає фахівець.



За словами Ростислава Кравчука, починаючи з вересня, щомісяця в області опади значно перевищували норму. У листопаді, приміром, цей показник склав 218 %, а середня щомісячна кількість - 170 відсотків. Це сприяло значному підвищенню рівнів поверхневих та підземних вод.



У Луцьку теж рівень води в Стиру щодня піднімається на 10 сантиметрів — річка на заплаві вище по течії, у Рівненській та Львівській областях. Її води скидають в Хрінницьке водосховище.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні