У центрі Шацька встановили різдвяну шопку

0
-3
У центрі Шацька встановили різдвяну шопку
Напередодні Різдва в Шацьку встановили різдвяну шопку.

Цю традицію запровадили в Шацьку минулого року, з ініціативи Шацького селищного голови Сергія Віннічука, нині покійного, - пише Район.Шацьк.

Фігури Святого Сімейства вирізали з фанери працівники Шацького комунального підприємства "Будинкоуправління", зріз будиночка (печери) створили фахівці ДП "Шацьке УДЛГ". А найбільш тонку і відповідальну роботу - розмальовування біблійних персонажів - виконала керівник гуртка Шацького будинку дитячої і юнацької творчості Ірина Вензловська.

Сьогодні шопка радує шачан, додаючи їм гарного святкового настрою, налаштовуючи їх на духовне.

Нагадаємо, що шопка – це вертепна скриня, що зображає віфлеємську стайню в ніч Різдва Христового. За легендою, традицію встановлювати різдвяні шопки започаткував святий Франциск Ассізький. Першу шопку він підготував із благословення папи Гонорія ІІІ у містечку Греччо в Італії 1223 року, щоби перенести акцент у святкуванні Різдва Христового зі світського матеріалізму та подарунків на поклоніння Ісусу. Вже через 100 років різдвяні шопки встановлювали у всіх італійських церквах. З Італії традицію перенесли на всю Європу, згодом – у країни Північної Америки. В Україні шопки набули популярності передовсім у західних областях, де традиції їх встановлення успадкувалися від Польщі.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні