У Нововолинську діти-пільговики будуть їздити безкоштовно

1
-4
У Нововолинську діти-пільговики будуть їздити безкоштовно
22-го грудня 2017-го року міська рада Нововолинська внесла зміни в рішення, яким обмежувала право на пільгове перевезення в громадському транспорті.

Про це пише "Буг".

Перевізників зобов’язали дотримуватися встановлених законодавством норм, тому відтепер проїзд дітей з багатодітних сімей має бути безкоштовним.

12-го жовтня 2017 року на сесії міської ради прийняли рішення, в якому визначили категорії громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі. Дітей з багатодітних сімей прирівняли до дітей шкільного віку та відповідно встановили платний проїзд.

Мешканців міста та батьків із багатодітних родин обурило рішення, яке прийняли депутати міськради. Велось багато суперечок з цього приводу, зокрема Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом до Нововолинської міськради з вимогами визнати протиправним та скасувати рішення органу місцевого самоврядування про запровадження платного проїзду дітей з багатодітних сімей.

Тим часом, міська рада Нововолинська, не чекаючи вирішення справи в судовому порядку, самостійно відмінила обмеження пільгового проїзду.

Рішенням депутати встановили проїзд пільгових категорій відповідно законодавства, а законом України “Про охорону дитинства” дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги як безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

Зобов’язали начальника відділу транспорту і зв’язку Юрія Коцуру довести рішення до відома підприємств та підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. Контроль за виконанням рішення поклали на першого заступника міського голови Андрія Сторонського.

За компенсацію з міського бюджету пільгових перевезень даних категорій не згадується, однак сподіваємося перевізники будуть дотримуватися встановлених норм, а депутати міськради вирішать питання відшкодування коштів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто, на міжміські перевезення, як наприклад на маршрут "Нововолинськ-Київ" (перевізник Володимир-Волинське АТП) теж розповсюджується дане рішення? Чи це все формальність? І дитину висадять з автобуса як вже було неодноразово!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні