Здирництво чи норма: як працювали луцькі таксі в новорічну ніч

15
-3
Здирництво чи норма: як працювали луцькі таксі в новорічну ніч
У фільмах таксі завжди жовтого кольору, натерті до блиску, з ідеальними підсвіченими шашками. Водії там чемні, нерідко – у формах, салони машин – охайні. Цей досконалий образ – родом із Нью-Йорка, де таксі фарбували у жовтий, аби його було помітно з-поміж інших автомобілів.

Волинські реалії дещо відрізняються від кіношної картинки: «Ланоси», «Волги», «Мазди», «Фольцвагени», «Лади»… Усі різного року випуску, кольору, класу, пасажиромісткості. Останнім часом додалася ще одна категорія – таксі «на бляхах». Почастішали й нарікання на цей вид транспорту.

Зокрема, волиняни скаржаться, що особливо на свята послуги служб таксі значно дорожчають, а якіснішими від цього не стають.

Як працювали таксі у Луцьку на Новий рік, чи вистачало автомобілів та чи підвищували тарифи на перевезення у святкові дні?


ЩО ЦЕ ЗА СВЯТКОВІ ТАРИФИ?

У соцмережах волиняни нарікали, що у новорічну ніч таксисти просили подвійну ціну за перевезення, заздалегідь не повідомивши про зміни, мовляв, це – святковий тариф.

«Замовив «828» з Струмівки на Дубнівську. Зазвичай їзджу звідти додому за 40-60грн, залежно від служби. Приїхали і водій каже:100грн, якийсь святковий тариф. Подзвонив знову до диспетчера, вона мені теж почала нести якусь маячню, про якісь святкові тарифи. Запропонував, або викликати поліцію, або я плачу по нормальному тарифу (на той час приїхало ще два авто групи підтримки),таксист взяв 60грн і поїхав собі», - написав Святослав Слабецький.

Василь Коцюбинський зазначив, що святкові тарифи не заохочують, а навпаки – відлякують клієнтів.

«Маршрутки і тролейбуси перевозять без добавок, чого таксисти вирішили «прикурити»?» - обурився Олександр Яцук.

«Євротаксі» викликали, прийшла смс,вартість 50 грн. Адреса: Сіті Парк- Данила Галицького.Він починає собі їхати на Дубнівську,питаю куди це везете? Каже ж на Дубнівську вказували ,коротше він розвернувся, привіз куди вказували при виклику, каже 59 грн...То як? Перерахувався тариф?? Чи через тупість диспетчерів я маю платити?» - поділилася Галя Гринкевич.

Частина волинян усе ж згідні з підвищенням цін на свята, інші ж їздять за допомогою популярного мобільного додатка «Тачка» і запевняють, це – у рази дешевше, аніж виклик служби таксі.



У СЛУЖБАХ ТАКСІ КАЖУТЬ, ЩО СКАРГ НЕ БУЛО

Керівник служби «Люкс таксі» Ігор Рицко заявив, що замовлення виконували без нарікань пасажирів.

«Ми працюємо по радіостанції, а не в інтернеті, тому виконуємо замовлення у прямому ефірі. Якщо є замовлення, ми шукаємо машину і відразу його віддаємо. Якщо ж автомобілів у тому районі немає – одразу повідомляємо пасажирів», - сказав він.

За його словами, тарифи на перевезення пасажирів підвищили після 23:00 і до 6:00 із 25 гривень за посадку до 29 гривень.
Ігор Рицко повідомив, що скарги були, проте на служби «579» та «305».

«Багато автомобілів були на «бляхах» і просили захмарні гроші. Наприклад, один пасажир розповідав, що «Люксі таксі» забрало його з Вишкова у центр за 46 гривень, а з центру на Вишків «579» завезло за 170 гривень у новорічну ніч. Він офіційно подивився тариф через сайт і вибило 80 гривень, які він і заплатив», - наголосив керівник служби.

У службі «Експрес таксі» зазначили, що великого ажіотажу в новорічну ніч не було. Автомобілів вистачало, усі замовлення виконали.

«Навіть більше, ми були шоковані, що так мало було замовлень у новорічну ніч. Вільні машини стояли на зупинках таксі», - розповіла диспетчер.

За її словами, у святкові дні тарифи підвищуються, проте на декілька гривень.

У «Євро таксі» розповіли, що в новорічну ніч працювали без перебоїв, усі замовлення виконали вчасно і без нарікань.

«Тариф був подвійний. Якщо зазвичай ціна складає від 25 гривень, то в новорічну ніч – від 50 гривень», - зауважили у службі таксі.

Натомість у службі «579» повідомили, що скарг на роботу водіїв не було.

«Автомобілів вистачало, а от пасажирів – ні. Замовлень, як для новорічної ночі, було замало», - розповіли в адміністрації.

Тарифи на Новий рік із 22:00 до 7:00 зросли вдвічі: якщо звична ціна за кілометр становить 28 гривень, то у новорічну ніч вартість перевезення за кілометр складала 56 гривень.

Служба «Максім таксі» працювала без форс-мажорів. За словами диспетчера, замовлень було вдосталь, ніхто з лучан не скаржився на роботу водіїв.

Щодо тарифів, то у службі були не готові сказати, зростали вони чи ні у новорічну ніч, мовляв, водії самі вирішували, яку ціну просити.

«Усе залежить від водіїв», - наголосили у «Максім таксі».

«Працювали добре, усю ніч була робота, не було хибних викликів. Люди були задоволені», - повідомили у «Джокер таксі». У службі зізналися, що в новорічну ніч працювали не за звичним тарифом, а за подвійним.

СКІЛЬКИ ДОВЕДЕТЬСЯ ВИКЛАСТИ ЗА ТАКСІ НА РІЗДВО

У більшості луцьких служб таксі заявили, що поки не знають, чи будуть підвищувати ціни на перевезення пасажирів на Різдво.

У декотрих, як от «Євро таксі», зізнались, що тарифи все ж зростуть, але на скільки - таємниця.

Однак, наприклад, у «Люкс таксі» запевнили, що підвищувати тарифи на Різдво не будуть.

Тим часом в управління «Укртрансбезпеки» у Волинській області, яке мало б регулювати діяльність таксі, додзвонитися не вдалося.

Підготувала Надія МІЩУК («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жлоб він і в Африці жлоб. я про Святослава Слабецького .
пішки треба було йти а не кататися а потім плакати
Відповісти
водій таксі зрозумів що краще гамно не чіпати і відпустити ...
Відповісти
Слабецький з Стумівки на Дубнівську в Новий Рік захоітв проїхатись на таксі .
ти платиш по тому ,що показав таксометр!
ти гуляєш а хлопці працюють і возять таких скотиняк як ти !
Відповісти
а з центру на Вишків «579» завезло за 170 гривень у новорічну ніч. то не 579 то пінгвін був. інфа 100%
Відповісти
Новорічні, різдвяні, великодні свята - це ж "жнива" для таксистів. Тут і дивуватись нічому. Вони на них цілий рік чекають. Тільки б совість інколи не забували "вмикати".
Відповісти
Коли вже наведуть лад з тими таксі. 50%нелегалів. Ні ліцензій,ні страхівок,не обладнані.Я плачу податки,а воно забирає в мене роботу.Дожились вже й до блях.
Відповісти
Пропоную усім таксистам на наступну Новорічну ніч поступити так як я - пив шампанське і святкував Новий Рік, і нехай лучани їздять дешево і з комфортом на маршрутках і тролейбусах по нормальним тарифам)))
Відповісти
Таксисти і маршрутники-це рерші,кого треба лікувати током, а ще,їх власників... Опупіли в корінь. Карти міста не знають, чеків не допросишся чи квитка. Мочити і дивитись-чи дихає аферист
Відповісти
бидляч, таксі не для тебе. тролейбус твій транспорт
Відповісти
Да! Які ви всі мудрі. Самі гуляєте, п'єте, нічні клуби відвідуєте і не дивитесь, що там ціни набагато більші як в магазині чи супермаркеті, а тут ОПА і таксист взяв в вас на Новий рік двійний тариф. ХМ, а скажіть кого таксисти зловити за руку і затягнули в машину, щоб вас везти. На горілку в нічному клубі гроші є і скільки ви там їх лишаєте я думаю, що не рахуєте, а от таксисту заплатити чорна біда обдирають вас, так з таким розкладом треба було в дома сидіти або йти до дом ногами булоб дешевше . Шановні я думаю, що таксисти також ЛЮДИ і їм треба кормити сім'ї і моя думка, що він також не проти би зустріти Новий рік в колі сім'ї, а кому щось не подобається так не користуєтесь послугами ТАКСІ. І я думаю, що якби вас таксисти возили безкоштовно то ви ще знайшлиб цілу купу негативів в сторону таксистів.
Відповісти
Ну то як таксистам раптом на свята треба буде апендицит видалити чи щось таке хай і менш радикальне, але нагальне, то до лікарів не потикайтесь, бо вони теж люди і мають право шампанське пити, а не працювати, і в аптеку, якщо аспірин терміново знадобиться чи пластир не лізьте, бо фармацевти теж люди, і в магазини не суньтесь, бо й продавці хочуть посвяткувати, і в бари , ресторани, кінотеатри, театри не пріться, бо ослуговуючий персонал і актори теж мають право на свята, якщо пожежа, потоп чи грабіж - тільки своїми силами справляйтесь, ,пожежники, рятувальники, поліцеські вам не люди чи що, чи може всі хто має роботу не строго з 9 до 18 з стабільними вихідними не люди і їм не треба кОрмити свої сім"ї? Чи їм всім теж треба виставити прайси з драконівськими цінами і припискою "Не хочете - не беріть"?!
Відповісти
В таксі ніхто нікого не примушує їздити. Ходіть пішки або на велосипеді. Це безкоштовно і для здоров'я корисно. А якщо хочете їхати то обирайте чим . В новорічну ніч і маршрутки їздили і тролейбусів було не мало. А так сраку з під'їзду висунуло і в таксі сіло. І ще буде таку фігню писати. В Вас є вибір!!!!
Відповісти
А всюди і в лікарнях і в патрулях і в магазинах працівникам платять подвійний тариф. Не пишіть ахінею.
Відповісти
Взагалі пожежники, лікарі, поліцейські.... в святкові дні мають подвійне нарахування з.п. за святкові дні. Якби ви працювали водієм таксі тоді ви б іншої заспівали.
Відповісти
Підкажіть, будь ласка, а перед виїздом на зміну таксистів їх провіряє лікар? Вже не вперше, і особливо в нічний час, таксисти агресивні і неадекватні. Лячно в ночі викликати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні