--> В Україні заборонений показ «Іронії долі» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні заборонений показ «Іронії долі»

7
-19
В Україні заборонений показ «Іронії долі»
В Україні Закон про телебачення і радіомовлення прямо забороняє трансляцію усіх фільмів і передач з участю осіб, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Такою є, до прикладу, виконавиця однієї з ролей у фільмі "Іронія долі, або З легким паром" Валентина Тализіна

Про це пише член Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, активіст Громадянського руху «Відсіч», співкоординатор ініціативи «Бойкот російського кіно» Сергій Оснач на Радіо Свобода.

ЩО ГОВОРИВ ПРО УКРАЇНУ "ГОЛОС НАДІ ШЕВЕЛЬОВОЇ"

Валентина Тализіна не тільки зіграла подугу головної героїні "Іронії долі", а й озвучила її (полячка Барбара Брильська російською говорила з дуже помітним акцентом).

Тализіна підписала звернення на підтримку політики Путіна щодо України. З’їздивши на гастролі до окупованого Криму, Тализіна відзначилася заявами про «російський» Крим та ситуацію в Україні:

«… там нацгвардия – фашисты! Все что творится – это на разрыв сердца! Порошенко обязан выполнить свое обещание о прекращении военной операции на Востоке Украины. Там гибнет мирное население: дети, старики, женщины. По-моему, там идет зачистка территории. Как Киев будет смотреть в глаза жителям Донбасса и смогут ли простить люди этой бесчеловечную и жестокую расправу, я не знаю».

"МОСКВА СЛЬОЗАМ НЕ ВІРИТЬ" - ТЕЖ ПІД ЗАБОРОНОЮ

У фільмі «Москва сльозам не вірить» знявся Олег Табаков. Він також підписав звернення на підтримку політики Путіна щодо України та відзначився кричущими антиукраїнськими заявами, зокрема:

«Мне кажется, это справедливо. Если бы наши украинские братья были бы поразумнее, они бы не стали дискутировать на эту тему. Наоборот, надо было сказать: «Простите нас, Христа ради! Мы на халяву купились». Потому что никакого отношения Крым к Украине залэжной и нэзалэжной не имеет».

«И так-то стыдно за те мерзости, которые они делают, убивая людей и разрушая их жилища. А как-то откликаться на них – нет, нет, нет. Я махнул рукой, несмотря на то, что у меня одна четверть крови – украинская... Я жалею их. Они в каком-то смысле убогие... Во все времена их лучшие представители интеллекта, литературы – они по сравнению с русскими были где-то на второй и третьей позиции... А сейчас стыжусь и неловко, неловко... Положение не исправишь…».

Тализіна і Табаков внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Трансляція контенту з їхньою участю є незаконною.

У фільмі «Москва сльозам не вірить» знявся й покійний нині Алєксєй Баталов. Він теж підписав пропутінське звернення. А режисером цього фільму є один з найзапекліших артистів-рашистів – Владімір Меньшов – який передав бойовикам угруповання «ДНР» мільйон рублів і відзначився багатьма антиукраїнськими заявами.

ІНТЕРУ І СТБ - ЗАКОН ДО ЛАМПОЧКИ?

31 грудня телеканали «Інтер» та СТБ збираються демонстративно порушити закон і показати фільми «Москва сльозам не вірить» та «Іронія долі, або З легкою парою» з участю російських артистів, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці - наголошує Сергій Оснач.

Трансляція фільмів і передач із такими особами в Україні заборонена.

В анонсі на «Інтері» глядачів обманюють, буцімто «Іронія долі» була заборонена, але тепер повертається.

Насправді, ніхто не забороняв окремо цей фільм, бо закон про кінематографію дозволяє скасовувати прокатне посвідчення на фільм з причини внесення його учасника до Переліку, тільки якщо фільм вперше продемонстровано після 1991 року.

Але закон про телебачення і радіомовлення прямо забороняє трансляцію усіх фільмів і передач з участю осіб, внесених до Переліку. Незалежно від року першого показу й наявності прокатного посвідчення.

За порушення передбачено штраф, який стягує Національна рада з питань телебачення і радіомовлення – 10% розміру ліцензійного збору.
Теги: фільми
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-19

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та не треба нічого забороняти хай кожен сам вирішує дивитись чи ні.
Відповісти
Ричук, проспись.
Ваши майдауны бестолковые, потому их и показать стыдно
Відповісти
А ще в Іронії долі знялась Ахеджакова,яка дуже підтримує Україну.Чому про неї ніхто не говорить,а тільки про Тализіну?
Відповісти
Після 10 переглядів фільму людині треба видавати довідку з дурдома - Свідок царства СССР
Відповісти
Добре що є супутник і ті всі заборони до одного місця! Довели країну, фільми їм заважають... а ціни на комуналку, на ринках і у маркетах не заважають?! Не ту країну назвали Гондурасом!!!
Старі фільми під заборону не потрапляють, а наші вигадують щозавгодно... Ганьба!!!
Відповісти
Хто захоче глянути, той в інтернеті подивиться. Мусить же попіаритись влада.
Відповісти
мені здавалось, люди скинули совкове ярмо не для того, щоб якісь невнятні комсомольські пі..араси вказували людям, що їм дивитись, що слухати, як думати, що вподобувати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні