На сороковини Івана Корсака рідні готують презентацію його книги

0
1
На сороковини Івана Корсака рідні готують презентацію його книги
Відомий волинський письменник та журналіст Іван Корсак збирав інформацію про видатних художників краю та хотів про них написати. Одну із його книжок "Із кореня дужого", яка зараз у видавництві, рідні хочуть презентувати в Києві на сороковини автора.

Про це розповіла літературний агент письменника Ольга Волкова, - пише Gazeta.ua.

Також вона повідомила подробиці смерті Івана Корсака.

"Іван Феодосійович уранці поїхав до Києва у справах. Дорогою йому стало зле. Водій змушений був повернутися до Луцька. В лікарню приїхала й дружина Івана ­Феодосійовича. Та врятувати його не змогли. У нього зупинилося серце", - зазначила Волкова.

Нагадаємо, помер письменник 7 грудня на 72-му році життя.

Корсак писав романи, повісті й оповідання про знакові історичні постаті. Інформацію про них збирав в архівах і музеях. Видав понад 20 книжок.

"Основна тематика його творів — історія в постатях, — каже Ольга Волкова. — Багато книжок дарував, особливо школам і бібліотекам. Хотів, аби люди знали свою історію. Був виважений та інтелігентний. Підтримував творчих людей. Часто організовував творчі вечори й зустрічі у Києві й Луцьку".

Літератора поховали у селі Гаражджа під Луцьком поряд із молодшим сином Володимиром. Він помер 18 років тому. В Івана Корсака лишилися дружина 70-річна Марія, 48-річний син Віктор, троє онуків і правнук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні