Криза «Луцьктепла»: працівники погрожують вимкненням опалення

2
-2
Криза «Луцьктепла»: працівники погрожують вимкненням опалення
Працівники ДКП «Луцьктепло» погрожують припинити теплопостачання в місті через складне фінансове становище на підприємстві, яке виникло у зв’язку з арештом банківських рахунків.

Натомість керівник фірми «Тепелен», перед якою «Луцьктепло» має 28 мільйонів гривень боргу, запропонував свій варіант вирішення проблеми.

Про йшлося на зборах трудового колективу в середу, 27 грудня, у яких взяли участь представники Луцької міської ради, Волинської ОДА та керівник фірми «Тепелен».

Насамперед директорка «Луцьктепла» Валентина Малютіна заявила, що на підприємстві зараз вкрай складна ситуація через 28 мільйонів боргу перед ТОВ «Тепелен». Погіршило ситуацію те, що приватне підприємство звернулося до виконавчої служби, яка арештувала рахунки «Луцьктепла».

Зі слів Малютіної, існує ухвала Рівненського господарського суду від 28 листопада 2017 року про скасування арешту коштів на банківських рахунках. Утім, каже вона, цю ухвалу ігнорують. Органи влади, до яких неодноразово зверталися, також жодним чином не реагують.

«Рішеннями державних органів ми поставлені у таку ситуацію. Рахунки поблоковані на 100 %», – заявляє Валентина Малютіна.

Вона додає, що через арештовані рахунки під загрозою не лише виплата заробітної плати, але й співпраця з міжнародним кредитором ЄБРР.

Своєю чергою радник Луцького міського голови Ігор Поліщук заявив, що до кінця цього дня «Луцьктепло» отримає 1,8 мільйона гривень на виплату зарплат. Також 3 мільйони гривень планують дофінансувати на позачерговій сесії 4 січня. Таким чином вдасться погасити заборгованість перед працівниками за листопад і частину грудня.

Також Поліщук повідомив, що Олександра Кропиву, який донедавна був радником першого зама мера Григорія Недопада, і який причетний до фінансових оборудок з боргами «Луцьктепла», звільнили.

Як зауважив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, можливо, не варто так швидко знімати з посади радника Олександра Кропиву, а навпаки - слід доручити йому завдання розібратися з боргами перед «Тепеленом».

Слово дали і керівникові ТОВ «Тепелен» Богданові Денисюку. Той зауважив, що борг 28 мільйонів гривень – виник у 2011 році через те, що «Луцьктепло» не платило найбільшій міській котельні, яка обслуговує 33-ій і 40-ий мікрорайони.

«Тепелен» довів законність боргу у суді протягом п'яти років давав «Луцьктеплу» відстрочки. Проте у 2017 році платити перестали зовсім.

«Ми почули заяву, що цього боргу не існує», – зауважив він.

Відтак, Богдан Денисюк висунув свою пропозицію: дати «Луцьктеплу» ще два-три місяці відстрочки, аби упродовж цього часу підприємство сплатило певну домовлену частину боргу. А далі, мовляв, можна буде говорити й про чергову реструктуризацію боргу.

«Якщо це справді буде зроблено, ми готові обговорювати питання реструктуризації. Але мусить бути зроблений перший крок. А якщо цей борг не визнають, то я даремно тут присутній і даремно переконую», – заявив керівник «Тепелену».

Наприкінці зборів Валентина Малютіна озвучила звернення трудового колективу до влади, у якому пригрозила зупинкою роботи підприємства та припиненням теплопостачання, якщо не буде ніякої реакції.

На розгляд цього звернення владі дали близько тижня часу. Але пообіцяли, що на різдвяні й новорічні свята тепло в луцьких будинках буде.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Причина проблеми одна, населення платить менше,ніж коштує тепло та гаряча вода. Якшо лучани є патріотами свого міста , то вони мають платити рентабельну ціну.
Відповісти
докерувалась Малютіна, а тепер ще й шантажем зайнялась. Хай тільки вимкне опалення, то люди хутко їй косми повидьоргують
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні