У волинському виші з’явиться нова спеціальність

5
0
У волинському виші з’явиться нова спеціальність
У Луцькому національному технічному університеті з’явиться нова спеціальнысть.

Презентація відбулася у середу, 27 грудня, у стінах вишу.

Уже у 2018-му році на кафедрі української та іноземної лінгвістики Луцького НТУ розпочнеться набір на спеціальність «Філологія (прикладна лінгвістика)».

За чотири роки навчання студенти зможуть здобути кваліфікацію бакалавра філології, лінгвіста (англійська та німецька мови), інженера інформаційних систем.

Іноземні мови студенти зможуть вчити з волонтером Корпусу Миру Джейсоном Маккрола. Цікаво, що стажування проходитиме не лише в Україні, а й закордоном, зокрема, у Люблінському технічному університеті (Польща), Університеті Бірмінгему (Великобританія), Саксіонському університеті прикладних наук (Нідерланди) та інших.

«Унікальність прикладної лінгвістики полягає в тому, що наші студенти будуть займатися не лише вивченням двох мов, а й досліджуватимуть мову за допомогою ІТ-технологій. Ми включили якомога більше практичних дисциплін у курс, а не теоретичних», - розповіла завідувач кафедри української та іноземної лінгвістики Оксана Смаль.

Вона зауважила, що на новій спеціальності студенти зможуть факультативно вивчати й польську мову.

«Прикладна лінгвістика допомагає зібрати усі емпіричні дані і показати, як їх використовувати. Основою прикладної лінгвістики є вивчення і навчання мові. Перевагами цієї спеціальності, окрім мовної складової, є використання знань для штучного інтелекту», - сказав волонтер Корпусу Миру Джейсон Маккрола.

За словами ректора ЛНТУ Петра Савчука, основна мета навчання на спеціальності «Філологія (прикладна лінгвістика)» – напрацювання технологій майбутнього.

«Напрацювати якісь розробки, технології, які підсилять впровадження чи розвиток технологій штучного інтелекту – це те, до чого ми максимум прагнемо. Це дозволить і заробляти кошти», - наголосив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а точніше реалізатор на базарі та збирач суниць в польського пана
Відповісти
Не переживай, місце снушніків ніхто відбирати не буде)))
Відповісти
У Східноєвропейському ПТУ аналогічна спеціальність існує вже 25 років. Поцікавтеся, чи багато там навивчали? «Напрацювати якісь розробки, технології, які підсилять впровадження чи розвиток технологій штучного інтелекту...» Ви спочатку опануйте свій "нтілект", а потім уже лізьте до штучного... :)
Відповісти
Нах.іна філологія в політесі? Який дивак і ха який хабар дає дозволи?
Відповісти
Там деякі "викладачі" ще досі флешками не вміють користуватись, електронною поштою і гугл-сервісами. Про які високі матерії ви говорите? Для початку ліцензійне ПЗ закупіть, хоча б для студентів, а тоді вже розсусолюйте. Спеціальності вони відкривають
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні