--> У селі на Волині відкрили новий садочок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі на Волині відкрили новий садочок

0
-5
У селі на Волині відкрили новий садочок
У селі Радошин, що у Ковельському районі, відкрили новий заклад для дошкільнят.

Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Спільно із громадою, батьками і власне дітками сьогодні, 26 грудня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик урочисто перерізав святкову стрічку, давши життя новому храму знань. У святі взяли участь і голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак, голова Голобської ОТГ Сергій Гарбарук, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, помічник народного депутата України Денис П’ятигорець.

Після вручення маленьким господарям символічного ключа, батьки і діти пішли оглядати дитсадок, а подивитися спраді було на що: у приміщенні затишно і сонячно, встановлені сучасні кольорові меблі, обладнана їдальня, ігрова кімната і комфортна спальня.

«Втішений, що бачу усміхнені обличчя дітей, – зазначив у вітальному слові Володимир Гунчик. – Всі наші справи – для них. Прекрасне приміщення садочка, сучасне і гарне. Тут діти не просто зростатимуть, а й зростатимуть з гарним настроєм. Ми – дорослі –маємо зробити все, аби вони були щасливими. Нехай все буде добре в нашій українській родині».

Варто зазначити, що усі технічні роботи виконані якісно та у досить короткий термін, адже увесь період будівництва тривав з вересеня по грудень 2017-го. Працювала над об’єктом генеральна підрядна орагнізація ТзОВ «Волиньекобуд». Відвідувати дитсадок зможе майже три десятка вихованців, нині ж діток – 24.

«Нехай хто що каже, але президентська вертикаль працює. І цей садок – тому яскраве свідчення. Люди, у чиїх руках зосереджена нині влада, об’єднали зусилля і бачимо реальний результат», – звернувся до присутніх Андрій Броїло.

Опісля офіційної частини – вітання від наймолодших і щира подяка за здійснення дитячої мрії. У актовій залі гамірно: батьки, представники влади, жителі села, а на сцені – дитячий сміх, вірші та пісні.

«А мені казали друзі, що з дошкільнятами Володимир Гунчик дружить, – прозвучало з уст маленької дівчинки, очі якої випромінювали таку дитячу і безпосередню радість».

Зауважимо, що відкриття дошкільних навчальних закладів цьогоріч стало доброю традицією, адже на Волині у 2017 запрацював не один дитсадок. На будівництво цього закладу спрямовано кошти субвенції з Державного бюджету на здійснення соціально-економічного розвитку регіонів у сумі 1 млн 236 тис. грн. З районного бюджету додали 253 тисяч гривень.

«Ви навіть не уявляєте, скільки сюди вкладено зусиль. В Україні тисячі садочків, які потрібно ремонтувати і будувати. То чому Радошин? Бо Володимир Петрович і Степан Івахів поїхали до Києва і переконали, що це потрібно. Далі ж – виділили кошти. Але виділили теоретично, бо вони прийши під кінець року. І Віктор Козак, у свою чергу, переконав будівельників, що потрібно ставати до роботи уже, а гроші будуть. Завдання ж вас, тутешніх машканців, зрозуміти, оцінити і берегти», – звернувся до присутніх Денис П’ятигорець.

Пізніше, голова райдержадміністрації Віктор Козак вручив керівництву школи, на базі якої й функціонуватиме дитсадок, сертифікат на 72 тисяч гривень, які планують спрямувати на облаштування природничих кабінетів. Відтак, дбатимуть про обидва навчальних заклади у комплексі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні