У Луцьку – аварія через відсутній дорожній знак, – соцмережі

7
-3
У Луцьку – аварія через відсутній дорожній знак, – соцмережі
У Луцька трапилася дорожньо-транспортна пригода на перехресті вулиць Мазепи та Хурсенка. Як з'ясувалося, в усьому винен відсутній дорожній знак "Поступитися дорогою".

Про пригоду розповів у Фейсбуці Сергій Шараєвський.

За його словами, це трапилося зі знайомим, який їхав по Мазепи, а справа з вулиці Хурсенка (колишньої Московської) виїхала автівка, яка не надала перевагу в русі і в’їхала йому в бік.

"Неприємно, машина побита, настрій перед вихідними зіпсовано. Але ситуація проста. Знайомий на головній, винуватець на другорядній. Розуміє, визнає, просить вибачення", - зазначає Шараєвський.

Коли викликали поліцію, з'ясувалося, що на вулиці Хурсенка відсутній знак "Поступитися дорогою", що автоматично робить це місце перехрестям рівнозначних доріг.

"І, відповідно, мій знайомий залишається винним. Поліцейські знизують плечима. Мовляв, що ми зробимо, діємо відповідно до ситуації.

Оскільки судитися з державою довго і бажання не було, а визнавати свою вину теж якось неправильно, то розійшлися по-мирному. Але машина пошкоджена, настрій зіпсовано", - додає автор допису.

Як розповідає Сергій Шараєвський, у червні 2015 року там знак ще стояв. "На Софії Ковалевської перед поворотом стоїть знак "Головна дорога", який чітко позначає вулицю Мазепи головною", - зазначає він.

Тож відповідь про винуватців ДТП напрошується сама, вважає чоловік: винні ті, хто відповідає за дорожні знаки в місті, а саме департамент ЖКГ.

"Я надіюся, що патрульна поліція теж не буде в стороні цієї ситуації і випише необхідні приписи. Бо нас якось так: не дасиш в гриву — не зашевеляться. Тому звертаюся до Alexandr Vovchenko (Олександр Вовченко - начальник Управління патрульної поліції у м. Луцьку, - ред.) та Olha Buzuluk (Ольга Бузулук - речниця луцьких патрульних, - ред.), щоб звернули на цю ситуацію увагу і відреагували", - пише Шараєвський.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото нехай би отеЖКГ і оплатило ремонт машини,тоді знаки сояли б на своііх місцях!
Відповісти
Я в шоці. Знак пропав після ДТП, коли тиждень тому мерседес стовпа зніс разом зі знаком "Поступись дорогою".
Це зараз я маю кожен раз зупинятися і перевіряти чи на перехресті є знаки на сусідніх вулицях? Панове з ЖКГ та поліції, наведіть порядок зі знаками на моїй вулиці!!!
Відповісти
Згідно пункту ПДР 16.15. Якщо неможливо визначити наявність покриття на дорозі (темна пора доби, грязь, сніг тощо), а знаки пріоритету відсутні, водій повинен вважати, що перебуває на другорядній дорозі.
ПДР: якщо неможливо визначити наявність покриття на дорозі .
А краще взагалі не сідайте за кермо.
Відповісти
Про неможливість визначення покриття не йдеться. На обох вулицях - асфальт. Грунтової дороги немає. Оскільки на Хурсенка не було знака, значить, водій сприймав перехрестя як рівнозначне. А оскільки він рухався з правого боку, то колєґу автора ще й можна було вз'*бати)))
Відповісти
А яка різниця є знак немає. Водій повинен їхати згідно ПДР, і незалежно чи ти тут на цій вулиці родився, і виріс чи просто проїздом. Панове невже ПДР непередбачає проїзд перехресть без жоднох знаків? Передбачає. Так прошу непорушуйте ПДР!!!!!
Відповісти
В поліції створений спеціальний відділ ОДР який має робити приписи і стежити за відсутністю знаків. Тому чим більше громадян звернеться до поліції з заявами тим скоріше буде порядок на наших вулицях. Кожен має дати поштовх, така вже в нас країна панове.
Відповісти
Та ж сама ситуація на перехресті вул.Потебні,вул.Сеченова та вул.Баранова. відсутні знаки!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні