«Україна поки що не готова до легалізації зброї», - луцький поліцейський

1
1
«Україна поки що не готова до легалізації зброї», - луцький поліцейський
Керівник Луцького міськвідділку поліції Олег Кічук вважає, що населення України поки не готове до легалізації короткоствольної зброї.

Про це говорили 22 грудня під час ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд. LIVE", - повідомив Конкурент.

Голова Спілки власників зброї Волині, член виконкому Луцької міської ради Ігор Алексєєв вважає, що держава затягує цей процес, не створивши ефективну правоохоронну систему. Хоча у багатьох людей уже є нелегальна зброя.

Олег Кічук зазначив, що у перспективі певним групам населення можливо дозволити купівлю короткоствольної зброї. Цей процес не одноденний, а займе близько десятиріччя.

"На даний час на мою думку населення не готове", - зазначив Кічук.

Свою думку Олег Кічук аргументує тим, що чимало громадян трактує законодавство так, як вигідно. Однак, якщо і розпочинати процес, то з громадського обговорення, створення експертного кола та зміни ставлення громадян до зброї. При цьому починати цей процес потрібно з інформування у школі.

Ігор Алексєєв нині не бачить зацікавленість держави у зрушенню цього процесу. Натомість він каже, що має бути відповідна соціальна реклама, збільшення довіри до поліції.

"Є дуже багато людей, які володіють короткоствольною зброєю незаконно і носять при собі. Якщо він скоїть злочин, він його скине. Якщо він це зробить за допомогою зареєстрованої, то по картотеці таку людину можна знайти за 15 хвилин", - зазначив Ігор Алексєєв.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мєнтам треба бути менш продажними. А зброя потрібна. Я, навіть п'янючий, маючи в кишені пістолєта- ніколи не полізу до іншої людини, бо знатиму, що в неї також може бути при собі пістолєт
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні