«Якусь, може, вигоду хтось собі шукає», – Стефанович про гальмування будівництва на Кафедральній

15
4
«Якусь, може, вигоду хтось собі шукає», – Стефанович про гальмування будівництва на Кафедральній
Противники будівництва на Кафедральній, 13 у Луцьку не бажають вести діалогу із забудовником й, очевидно, шукають собі якусь вигоду.

Таку думку висловив у коментарі для видання «Волинь24» депутат Волиньради і власник фірми «Житлобуд-2», яка інвестує в будівництво, Леонід Стефанович.

«Ми тільки почали будувати – пікети. Не хочу нікого ображати, але глянувши на людей, я розумію, які вони цілі ставлять», – зауважує підприємець.

Він каже, що противники будівництва не бажають вести з ним діалог. До того ж це одні й ті ж люди.

«Повірте, їх небагато. П’ять чоловік приходять, лягають під автомобілі», – розповідає Леонід Стефанович.

Утім, будівельник наголошує, що фірма має всі документи, необхідні для проведення робіт: дозвіл на початок робіт, ліцензію на реставраційні роботи.

«Все погоджено. Якщо хтось звертається до мене – я можу надати копії. Можу в інтернет викласти», – стверджує власник ТОВ «Житлобуд-2».

Чим керуються противники будівництва, Стефанович точно сказати не може.

«Якусь, може, вигоду хтось собі шукає. До мене ніхто не звертався з якоюсь там вимогою. Може, попіаритися. Люди сьогодні думають, що когось обізвати – це добре. А може, недалекоглядність проявляють», – розмірковує забудовник.

Та впевнено заявляє – це робиться надумано.

Наразі будівельні роботи на Кафедральній, 13 не відбуваються. Фірма вичікує слушного моменту.

Щодо кримінального провадження, яке відкрили наприкінці серпня 2017 року, Леонід Стефанович запевняє: про це навіть не знав.

Забудовник переконує, що збирається відбудувати споруду у тому вигляді, в якому вона була колись.

«Є стара будівля – знайшли фотографію. Якою вона була в тих роках, таку і лишу, нічого не змінюючи», – каже Стефанович.

Також він обіцяє зберегти старовинне підземелля, яке має, за деякою інформацією, два яруси.

Власник ТОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович
Власник ТОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович


На думку Леоніда Стефановича, від того, що його фірма відмовиться будувати, не виграє ніхто.

«Якщо ту яму закидати болотом і засадити травою. Це хіба є вихід зі становища? Ми ж хочемо, як кажуть ті активісти, відновити те, що колись було», – зазначає він.

Будівельник запевняє, що не планує відкривати там ніяких ресторанів, «хіба що чашка кави якась буде продаватися» і до підземелля буде вільний доступ.

Власником землі на Кафедральній, 13, до слова, є фірма «Луцькміськбуд». А інвестором будівництва вже рік виступає ТОВ «Житлобуд-2».

«Я почав займатися тим будинком рік тому. До того це був не мій, я не займався. Власник землі – «Луцькміськбуд». Я з ними заключив договір і за свої кошти будую», – каже Леонід Стефанович.

Нагадаємо: 27 листопада секретар Луцькради Григорій Пустовіт підписав розпорядження про обмеження руху на вулиці Кафедральній у зв’язку з першим етапом будівництва житлово-офісного приміщення на Кафедральній, 13.

Згідно з цим документом, перший етап робіт повинен був тривати з 27 листопада до 23 грудня 2017 року.

Проте, як зауважив Леонід Стефанович, фірма вирішила наразі не починати будівельних робіт.

Додамо, що активно протестує проти будівництва на Кафедральній, 13 політична сила «Народний контроль» та, зокрема, депутат Луцькради Павло Данильчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехун, немає в нього документі. І за руйнацію пам'ятки буде відповідати по Закону. Погоджено 1 поверх, а тулять будівлю 17 м. На тому місті є решки старовинного кладовища Миколаївської церкви. Коли делки всі документи зроблять, то їм те будівництво буде не рентабельне. Якби були в Житлобуді-2 документи, ніхто б будівництва не зупинив. І не треба міряти Стефановичу нормальних людей по собі. Молодці активісти. Дякуючи таким не байдужим не зруйнується СТАРЕ МІСТО.
Відповісти
Ложь, от первого и ло последнего слова. Он даже не знает, какие именно документы нужны для проведения работ в этой исторической зоне. Чиновники заповеднике должны сидеть за это.
Відповісти
Як би в нього були документи, то ми би їх побачили, дозволів нема, будівництво незаконне.
Відповісти
А я його піжтримую.В нас де не копни набігає стадо алкашуватих активістів з наїздами що роскопали фундаменти фіг зна кого.Де ви були до будівництва, чоиу не шукали іундаменти лайдаки?
Відповісти
Беручи до уваги ваш вишуканий стиль, манеру спілкування та граматику, дозвольте поцікавитися: ви з якого району Полісся приїхали до Луцька?
Відповісти
Яка різниця з якого район?Головне що правда.Активісти типу обпісянця Левчука і шизанутої Дацишиної відбивають бабк))
Відповісти
Вказані вами особи краще за інших знають історію і це природньо, що їм шкода втрачених памяток цього тисячолітнього міста і поруйнованих всупереч закону останнім часом. Згодьтеся, що збереження об'єктів історії - цивілізований шлях розвитку міста, як і повага до людей - цивілізований шлях розвитку суспільства. З якого району й коли приїхали ви чи ваші дід з бабою - й справді байдуже, важливо не ганьбитися тут і тепер.
Відповісти
Цих активистів потрібно в Липини завезти та без черги перевірити душевний стан
Відповісти
Про які документи він говорить, якщо в нього вищої освіти нема? Він навіть не знає як вони виглядають
Відповісти
А яка ліцензія у них на реставраційні роботи? У них є дипломовані фахівці з реставрації архітектури чи археології? У них є відповідне обладнання, техніка???
Відповісти
Чому Пустовіт вирішив , що він має право дати дозвіл на знищення історичної зони на Кафедральний , 13 ?
Хто йому дав таке право ?
Це переходить всі норми моралі !
Відповісти
Той , хто руйнує історію - заслуговує на ЗАБУТТЯ !!!
Відповісти
"Фірма вичікує слушного моменту"... І так у нас все робиться. А слабо зробити не в" слушний момент", а по-закону? Але ж так теба буде пару мільйонів за розкопки та збереження пам'ятки заплатити, а так не хочеться. А щодо документів, то викладіть в інет лише один: дозвіл Мінкульту Уккраїни! І питань більше не буде.
Відповісти
Звісно хто шукає вигоду, той хто руйнує.
Відповісти
А може варто зберегти те що є , а не зруйнувати а потім говорити що відновим по фоточці,як би ти не відбудовував але будівля втратить автентичність,а сучасна цегла довго не простоііть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні