У Києві прихильники Саакашвілі намагалися захопити Жовтневий палац - 32 правоохоронці госпіталізовано

3
2
У Києві прихильники Саакашвілі намагалися захопити Жовтневий палац - 32 правоохоронці госпіталізовано
Біля Жовтневого палацу на вулиці Інститутській в Києві сталися сутички між учасниками Маршу за імпічмент (організований лідером Руху нових сил Михеїлом Саакашвілі) і правоохоронцями. Як повідомляє «РБК-Україна», активісти розбили скло в дверях Жовтневого палацу, а потім вибили їх.

Учасники Маршу за імпічмент спробували увірватися до палацу. У відповідь бійці Національної гвардії застосували вогнегасники.

Близько 15:35 активісти все ж увірвалися в Жовтневий палац, в хід пішли петарди і димові шашки. Присутній там Михеїл Саакашвілі назвав це «мирною акцією».

Організатори закликали людей піти на Майдан і не облаштовувати в Жовтневому штаб. Проте 200-300 протестувальників залишились і кидали у правоохоронців пластикові плашки з водою і петарди, інформує «Українська правда».

До Жовтневого підтягнули додаткові сили Нацгвардії.



Як зазначають ЗМІ, під час зіткнень в Жовтневому палаці тривав концерт, на який прийшли з дітьми.

За фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прихильниками лідера «Руху нових сил» Михеїла Саакашвілі поліція відкрила кримінальне провадження. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

«По даному факту порушено кримінальне провадження. Усі причетні до захоплення будівлі будуть встановлені. Винні будуть притягнуті до відповідальності», – написав він.



Аброськін також підтвердив, що в той час, як відбувалася спроба штурму, в Жовтневому палаці саме проходило дитяче свято.

Станом на 17:10 частина учасників акції розійшлася по домівках, ще близько 500 людей повернулися на Майдан Незалежності, де перед ними виступали політики.



Пізніше повідомили, що 15 співробітників Національної гвардії і 17 поліцейських перебувають у лікарні з отруєнням невідомою речовиною, у деяких були зафіксовані забої тіла. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Сьогодні під час спроби потрапити до будівлі Жовтневого палацу учасники акції влаштували сутички з правоохоронцями. Під час бійки вони почали застосовувати невідомий газ подразливої дії, кидали петарди і пляшки з водою. Крім того, у деяких військовослужбовців відібрали спецзасоби», - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що інформація про інших травмованих уточнюється.

Згідно з повідомленням, за фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальні провадження: за ст.15 ст.341 (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК.

«Натепер ситуація в столиці є спокійною. Поліцейські продовжують нести службу в центральній частині Києва», – додали в поліції.

Нагадаємо, раніше сьогодні лідер «Руху нових сил» Михеїл Саакашвілі після участі у «Марші за імпічмент» та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано «координаційний штаб».

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт, на якому також присутні діти.

Сам Саакашвілі закликав людей повернутися на Майдан та йди до Верховної Ради, де відбувся ще один мітинг. Там він заявив, що він – «проти провокацій та насилля» та закликав «не піддаватися на провокації».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ще 73 поліцейських обісралося з переляку
Відповісти
Довбень ти. Памперсоход.
Відповісти
Там вже і Пеця попукує.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні