--> Норвегія відмовилася від FM-радіо | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Норвегія відмовилася від FM-радіо

1
0
Норвегія відмовилася від FM-радіо
Норвегія стала першою країною у світі, яка повністю замінила мережі FM-радіо на користь цифрового радіо. Про це в п'ятницю, 15 грудня, повідомила Європейська правда з посиланням на The Local.

Норвегія почала перехід на цифрове радіо в січні цього року. Зазначається, що 15 грудня найбільш північні регіони країни й архіпелаг Свальбард в Арктиці останніми були переведені на цифрове аудіомовлення (DAB).

Прихильники цифрового аудіомовлення кажуть, що воно пропонує кращу якість звуку і більше каналів, а коштує при цьому одну восьму від вартості FM-станцій.

Влада Норвегії також зазначає, що DAB пропонує більш широке охоплення, дозволяє слухачам стежити за програмами, які вони пропустили, і полегшує трансляції екстрених повідомлень під час кризи.

Однак, згідно з опитуваннями, багато громадян Норвегії незадоволені відмовою від FM-мовлення. Багато хто побоюється, що вони будуть позбавлені доступу до сигналів про надзвичайні ситуації, які передають на FM-радіостанціях, інші скаржаться на необхідність купувати дорогий адаптер для прийому цифрового радіо в машині, оскільки тільки 20% автомобілів оснащені приймачами DAB-сигналу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що потужність цифрового телевізійного мовлення на територію Криму з Чонгарської вежі зросла більш ніж утричі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це тільки в нас з цифровим сигналом проблеми,інтернет "3G" "гуглить" як хоче,про телебачення "Т2" взагалі немає мови,треба десяток антен перебрати щоб вибрати підходящу..то тільки в рекламі бабця може підключити цифрове ТБ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні